Predsjednik FS Španije neće da podnese ostavku: Žrtva sam lova na vještice lažnih feminista

On je kritikovan i zbog nedoličnog ponašanja u svečanoj loži po završetku utakmice. On je u prisustvu kraljice Španije i predsjednika Fife Đanija Infantina skakao pokazujući kažiprstima ka terenu, a zatim se na kratko desnom rukom uhvatio za međunožje

3331 pregleda 1 komentar(a)
Rubijaes i Ermoso, Foto: Reuters
Rubijaes i Ermoso, Foto: Reuters

Predsjednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales rekao je danas da neće podnijeti ostavku, nakon oštrih kritika koje je dobio pošto je poljubio u usta reprezentativku Dženi Ermoso na pobjedničkom postolju poslije osvajanja Svjetskog prvenstva.

Rubijales je na hitnoj sjednici Fudbalskog saveza Španije nekoliko puta rekao: "Neću podnijeti ostavku".

Španija je u nedjelju 20. avgusta u finalu Svjetskog prvenstva u Australiji i na Novom Zelandu pobijedila Englesku sa 1:0 i prvi put u istoriji osvojila titulu svjetskog šampiona u ženskoj konkurenciji.

Uz brojne fudbalske zvaničnike i članove španske kraljevske porodice Rubijales je pozdravio fudbalerke na pobjedničkom postolju. On je u prisustvu 16-godišnje princeze Sofije, uhvatio za lice i poljubio u usta reprezentativku Španije Dženi Ermoso. Poslije toga zagrlio je još neke fudbalerke, ali i kraljicu Letisiju.

Rubijales se dan kasnije izvinio i rekao da je pogriješio. On je rekao da je to bio poljubac "dva prijatelja koji nešto slave", a da su oni koji to vide drugačije "idioti i glupi ljudi".

Spekulisalo se da će danas podnijeti ostavku, ali on to nije učinio. Rekao je da je "društveno ubijen" i da je žrtva "lova na vještice lažnih feminista".

Rubijales je rekao da je poljubac bio "uzajaman i uz saglasnost" Ermoso i da je pokušao da je utješi jer je promašila jedanaesterac u finalu.

On je zaprijetio tužbama i rekao da je spreman i da ga ocrne, ali da će se do kraja boriti i braniti svoje ideale.

Takođe, 46-godišnji predsjednik Saveza je kritikovan i zbog nedoličnog ponašanja u svečanoj loži po završetku utakmice. On je u prisustvu kraljice Španije i predsjednika Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đanija Infantina skakao pokazujući kažiprstima ka terenu, a zatim se na kratko desnom rukom uhvatio za međunožje.

"Izvinjavam se bezrezrevno, ali ne zaslužujem da me ovako love. Izvinjavam se za sve što se desilo u loži, kada sam u trenutku euforije zgrabio onaj deo tijela koji ste vidjeli. Naravno da moram da se izvinim kraljici i svima koji su se osjetili uvrijeđenim. Sjedio sam u brojnim ložama i nikada se tako nisam ponašao", rekao je Rubijales, koji je u više navrata dobio aplauz na sjednici Skupštine Saveza.

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je u četvrtak istražni postupak protiv Rubijalesa i odlučiće da li je on prekršio "osnovna pravila pristojnog ponašanja" i da li "njegovo ponašanje narušava ugled fudbala ili Fife".

Ermoso je poslije utakmice rekla da joj se nije svidio njegov gest, a španski sindikat fudbalera je u srijedu pozvao da Rubijalesovo "ponašanje ne prođe nekažnjeno".

Bonus video: