Radulović: Poslije dvomeča sa Česima, ovo je najvažnija utakmica

"Svakako će nam biti lakše jer ne igra Dušan Vlahović, jedan je od najboljih napadača u Evropi. Ali, Srbija ima grupu sjajnih igrača koja je bilježila sjajne rezultate. Javnost ovdje nije zadovoljna nastupom Srbije na Mundijalu, a ja mislim da je ona utakmica sa Brazilom bila izvanredna", rekao je crnogorski selektor

17218 pregleda 74 reakcija 22 komentar(a)
Radulović na konferenciji u Beogradu, Foto: FSCG
Radulović na konferenciji u Beogradu, Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Meč sa Srbijom možda nije istorijski, ali jeste jedan od najvažnijih ikada - poruka je selektora fudbalske reprezentacije Miodrag Radulović pred okršaj sa "orlovima" u kvalifikacijama za Euro.

"Hrabri sokoli" bi pobjedom preuzeli drugo mjesto u grupi G i držali bi stvari u svojim rukama u posljednja dva meča u kojima dočekuju Litvaniju i gostuju Mađarskoj.

Tenzija je velika, motiv još veći, pa je Radulović jasno pokazao šta očekuje od sjutrašnje utakmice na stadionu "Rajko Mitić".

"Ne bih bio iskren kada bih rekao da ovo poslije dvomeča sa Češkom u baražu za EP 2012. nije najvažnija utakmica. Zaslužili su to ovi momci, vidjelo se protiv Bugarske koliko im znači što su došli u ovu situaciju, ali ne namećemo im pritisak. Obaveza je samo - da se da maksimum", rekao je Radulović i dodao:

"Ovo je prava prilika da se predstavimo u dobrom izdanju. Da smo na dobrom putu pokazuje i ovo što smo blizu velikog takmičenja. Možemo da igramo protiv Srbije, kontrolisali smo utakmicu u Podgorici 70 minuta, sada možemo 90 i plus ako treba. Prevashodan je cilj da zadovoljimo navijače koji će doći da nas podrže. Ako u tome uspijemo - radovaćemo se na kraju", istakao je Radulović.

Srbija ima poštovanje crnogorskog selektora.

"Rekao nakon žrijeba da je Srbija glavni favorit, nisam to mišljenje promijenio ni nakon njenog meča sa Mađarskom u Budimpešti. Možda je zaslužila i da slavi, ali to je fudbal. Baš kao što smo mi zaslužili da ne izgubimo od Srbije u Podgorici... To sve govori koliko je grupa ujednačena. Nismo izgubili od Mađarske, a Srbija jeste dva puta".

Pobjeda bi "sokolima" donijela drugo mjesto, ali misli se i o remiju.

"Dobra stvar je što nam igraju dva rezultata - pobjeda i neriješeno. Imamo svoj cilj, do kraja smo u igri, kao i Srbija. To je draž i neizvjesnost pred ovaj meč, spremamo se da budemo pravi. Svakako će nam biti lakše jer ne igra Dušan Vlahović, jedan je od najboljih napadača u Evropi. Ali, Srbija ima grupu sjajnih igrača koja je bilježila sjajne rezultate. Javnost ovdje nije zadovoljna nastupom Srbije na Mundijalu, a ja mislim da je ona utakmica sa Brazilom bila izvanredna", jasan je Radulović.

Vjeruje i da Crna Gora napreduje kao tim, da je sada u naletu.

"Od kada sam postao selektor govorim da moj tim ima kvalitet. Sazreli smo, tu su dva "senatora" Stefan Savić i Stevan Jovetić koji bi dali sve da Crnu Goru odvedu na Euro. Poslije toliko godina igramo ovako bitan meč i spremni smo da se pokažemo".

Edvin Kuč bi mogao da bude starter u Beogradu nakon što je na debiju protiv Libana bio dvostruki strijelac.

"On je igrač koji je imao čudan tok karijere, ali je veliki profesionalac. Igrom i ponašanjem je zaslužio da bude opcija. Protiv Libana je zadovoljio i on je plus za nas pred ovu utakmicu", kazao je Radulović.

Osvrnuo se Radulović i na izjavu selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija da Crna Gora "može da se sprema i hrabri koliko hoće", ali da se pita njegov tim.

"Svako na svoj način priprema tim. Slažem se sa Piksijem, a iz ove grupe na Euro mogu da odu tri tima", zaključio je Radulović aludirajući na to da Srbija može da se plasira i kroz Ligu nacija.

Bonus video: