I u Beogradu 3-5-2: Tući štoper, Kuč u veznom redu, Camaj iza Jovetića i Krstovića

Kakvu Crnu Goru je spremio Radulović za ključni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

19600 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Kapiten od prvog minuta predvodi Crnu Goru: Sokoli tokom sinoćnjeg treninga na "Marakani", Foto: FSCG
Kapiten od prvog minuta predvodi Crnu Goru: Sokoli tokom sinoćnjeg treninga na "Marakani", Foto: FSCG

Formacija 3-5-2 postala je na neki način zaštitni znak Miodraga Radulovića od kada je sjeo na klupu Crne Gore, a sve je izvjesnije da će se za nju naš selektor odlučiti i večeras u ključnom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Srbije - 20.45, u Beogradu.

Radulović je 3-5-2 prvi put "isprobao" još u kvalifikacijama za Svjetsko prvenestvo 2022. protiv Norveške u Podgorici nakon praktično jednog treninga, a nju je koristio u mnogim derbijima - poput mečeva protiv Srbije i Mađarske u Podgorici ove godine.

U svakom slučaju, ako ne bude velikih iznenađenja Crna Gora bi na teren "Marakane" trebalo da istrči sa Mijatovićem na golu, a trio ispred njega činiće Stefan Savić, Žarko Tomašević i Marko Tući, momak koji će tako nakon dva prijateljska meča debitovati i u takmičarskom. Radulović u defanzivi i nije imao mnogo prostora za kombinacije s obzirom na to su povrijeđeni i suspendovani Slobodan Rubežić, Igor Vujačić i Nikola Šipčić.

Tući koji ima 24 godine ovog ljeta je iz Dečića prešao u južnokorejski Gangvon, a kako tamo igra najbolje govori i da je u septembru proglašen za igrača mjeseca ovog kluba. Iako nedavni meč sa Libanom možda nije pravo mjerilo, Tući je i u tom duelu pokazao da može da bude pojačanje Crne Gore.

Tući
Tućifoto: FSCG

Po bokovima ne bi trebalo da bude iznenađenja, pa će takozvani "fulbekovi" biti as Lacija Adam Marušić i fudbaler meksičkog Hueresa Andrija Vukčević.

Kada je u pitanju pomenuti meč sa Libanom, obilježio ga je debitant Edvin Kuč - kapiten kosovskog Balkanija sa dva pogotka (oba pobjednako lijepa) vodio je "sokole" do pobjede (3:2) i čini se "kupio kartu" na sredini terena za spektakl u Beogradu, iako će u kombinaciji za poziciju zadnjeg veznog biti i Miloš Raičković.

Pored Kuča nerikosnoven u veznom redu je Marko Janković, koji je upravo kod Radulovića postao jedan od naših ključnih igrača.

Kuč
Kučfoto: Boris Pejović

Napad je rezervisan za klasu kapitena Stevana Jovetića i golgetera Lećea Nikolu Krstovića, dok će se iza njih naći ofanzivac mađarske Kišvarde Driton Camaj.

Tih 11 "sokola" trebalo bi večeras da "izađu na crtu" Srbiji, iako je veoma moguće da je Radulović spremio i neko iznanađenje za kolegu Dragana Stojkovića.

U svakom slučaju, ko god u dresu Crne Gore istrči na teren "Mrakane" dobro zna da bi nakon ovih 90 minuta mogao da uđe u legendu.

Crna Gora: Mijatović - Tući, Savić, Tomašević - Marušić, A. Vukčević, Kuč, Janković, Camaj - Jovetić, Krstović.

Bonus video: