Siti i Barsa za osminu finala, Milan nešto mora da mijenja

Liga šampiona (4. kolo): Milan i trener Stefano Pioli pod velikim pritiskom protiv Pari Sen Žermena, Zvezda čeka Lajpcig, Mančester siti i Barselona žele da sačuvaju maksimalan skor

3449 pregleda 0 komentar(a)
Trener Milana Stefano Pioli ima još jednu šansu, Foto: Reuters
Trener Milana Stefano Pioli ima još jednu šansu, Foto: Reuters

Tabela čak ne izgleda tako loše za Milan kada se pogledaju brojke u prva tri kola grupe F Lige šampiona. “Rosoneri” jesu posljednji, bez datog gola i tri primljena, ali zahvaljujući remijima 0:0 protiv Njukasla kod kuće i Borusije u Dortmundu ništa nije izgubljeno u borbi za plasman u osminu finala.

A da li Milan može da preokrene situaciju pokazaće večerašnji duel sa Pari Sen Žermenom na “San Siru” (21 sat) koji dolazi samo tri dana nakon poraza od Udinezea u Seriji a kada su navijači zvižducima ispratili igrače i trenera Stefana Piolija.

- Zaslužili smo takvu reakciju, prvi ja moram da budem bolji. Svi koji su zviždali su bili u pravu - rekao je Pioli nakon neuspjeha u prvenstvu koji je ostavio Milan na minus šest u odnosu na lidera Inter.

Velikan iz Grada mode je prije dvije sedmice glatko izgubio od PSŽ-a na “Parku prinčeva” (3:0), poslije te utakmice je taktičke zamisli Piolija javno kritikovao kapiten Davide Kalabrija, nekoliko dana kasnije je to uradio i Olivije Žiru... Sve to govori da atmosfera u Milanelu nije idealna pred gostovanje Kilijana Mbapea i družine.

- Potrebno je da zaboravimo meč sa Udinezeom i da ponovimo igru iz prvog poluvremena protiv Napolija. Ako bude tako - imamo šansu da pobijedimo - istakao je Pioli čiji posao bi bio ugrožen u slučaju novog poraza.

U tim se vraća oporavljeni Teo Ernandes, Milan bi trebalo da bude jači.

- Svi znamo koliko nam znači ova utakmica. U Parizu smo u većem dijelu meča dobro stajali na terenu, kasnije smo napravili neke greške kojima smo učinili da poraz bude ubjedljiv. Sada želimo da bude drugačije i da pokažemo navijačima da Milan protiv Udinezea nije bio pravi Milan - dodao je Pioli.

U istoj grupi, od 18.45 se u Dortmundu sastaju Borusija i Njukasl, koji su u prva tri kola sakupili po četiri boda. “Milioneri” su slavili u Engleskoj u prošlom kolu, ali u ovaj duel ulaze poslije debakla od Bajerna u Bundesligi.

- Nije teško odigrati bolje nego što smo mi to uradili protiv Bajerna. Očekujem reakciju i pobjedu koja bi nam značila puno u borbi za nokaut fazu - poručio je trener Borusije Edin Terzić.

Zvezda mora nešto da pokaže

Ako želi da dočeka proljeće u Evropi, Crvena zvezda mora da počne da osvaja bodove. Prva naredna šansa je duel protiv Lajpciga na stadionu “Rajko Mitić” (21).

Zvezda ima bod poslije tri kola, koliko i Jang Bojs koji na “Etihadu” igra sa Mančester sitijem. Aktuelni prvak Evrope ima maksimalan učinak, Lajpcig pred dolazak u Beograd ima tri boda manje...

- Ako budemo hrabri možemo da savladamo Lajpcig - rekao je trener “crveno-bijelih” Barak Bahar.

Bahar
Baharfoto: Reuters

Siti je apsolutni favorit protiv Švajcaraca kojima će se vjerovatno suprotstaviti bez Erlinga Halanda.

- Moramo da budemo strpljivi, kao što smo bili u Bernu. Znamo da Jang Bojs ima dovoljno kvaliteta da nam stvori probleme, ali vjerujem i da smo nešto naučili iz prvog meča - jasan je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Simeone oprezan pred Seltik

U grupi E tri tima žele isto - Fejnord, Atletiko i Lacio će se vjerovatno do kraja boriti za prva dva mjesta koja vode među 16 najboljih. Holandski šampion ima šest bodova, jedan više od Atletika, a dva od Lacija kojem gostuje nakon što ga je u prošlom kolu lako savladao u Roterdamu.

Naš Stefan Savić i Alvaro Morata tokom prvog duela sa Seltikom
Naš Stefan Savić i Alvaro Morata tokom prvog duela sa Seltikomfoto: Reuters

“Kolćonerosi” su, s druge strane, veliki favoriti protiv Seltika, ali Dijego Simeone upozorava na remi u Glazgovu prije 15 dana kada je njegov tim dva puta stizao prednost Škota (2:2).

- Nije bilo dovoljno dobro u Glazgovu, sada odbrana mora da bude mnogo bolja ako želimo da dođemo do trijumfa - rekao je Simeone.

Barselona u Hamburgu gostuje Šahtjoru i želi četvrti trijumf kojim bi dva kola prije kraja i matematički osigurala prolaz.

Bonus video: