Radulović: Tek sada izgubljeni bodovi iz Kaunasa imaju težinu

"Mislim da bi za ovu generaciju, koja iz meča u meč napreduje i igra ozbiljan fudbal na ozbiljnom nivou, prava nagrada bila da je taj duel na 'Puškaš areni' na neki način baraž za Euro", rekao je crnogorski selektor

14882 pregleda 13 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Crnogorski fudbaleri imaju za čime da žale kolo prije kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - selektor Miodrag Radulović je bio zadovoljan pobjedom nad Litvanijom i razočaran što "sokoli" pred posljednje kolo ne drže situaciju u svojim rukama.

"Moram da budem zadovoljan nakon ovakve partije. Rekli smo da je plan da osvojimo što više bodova, da dođemo do dvije pobjede - prvi dio smo ispunili, drugi će biti teži protiv Mađarske. Stvorili smo mnogo šansi, Litvaniji nismo dozvolili nijednu, a imali smo problema sa izostancima. I mnogo jače selekcije bi osjetile nedostatak Savića, Marušića, Mugoše, Marka Bakića i Tomaševića rekao je Radulović.

Crna Gora je dominirala, iako je manje od pola sata do početka meča saznala za šokantan remi Mađarske u Bugarskoj.

"Svi smo pratili meč Bugarske i Mađarske, dogodilo se što se dogodilo i ostaje žal što taj duel u Budimpešti nije direktan za prolaz. Mislim da bi za ovu generaciju, koja iz meča u meč napreduje i igra ozbiljan fudbal na ozbiljnom nivou, prava nagrada bila da je taj duel na 'Puškaš areni' na neki način baraž za Euro", dodao je Radulović, koji je istakao da se upravo zbog gola Mađara u 97. minutu plašio kako će njegova reprezentacija ući u meč sa Litvanijom.

"Plašio sam se da to ne utiče negativno na igrače, ali reakcija je bila prva - otvorili smo meč na najbolji mogući način, golom, isto je bilo i u drugom poluvremenu, da smo birali kada da pogodimo mrežu protivnika nebismo tako dobro izabrali. Nadigrali smo protivnika u svim segmentima igre".

Šansa je, ipak, propuštena ranije...

"Tek sada oni izgubljeni bodovi iz Kaunasa nose posebnu težinu, ali u fudbalu nema nazad. I ova partija daje nadu za bolje sjutra. Odigrali smo dosta dobrih mečeva u ovim kvalifikacijama, mislim da smo izgledali puno bolje nego što do govori bodovni saldo, iako 11 osvojenih bodova nije malo. U prošlim kvalifikacijama za Euro smo imali tri boda, gol-razliku 3:22 i radujeme da ova ekipa sve više raste, da napreduje, da je postala zrelija, nadam se i da je izliječila neke dječje bolesti koje su nas koštale bodova, u Kaunasu prije svega. Neki novi momci se nameću, mladi Rubežić se pokazao, vidjeli ste kako djeluju Kuč i Janković na pozicijama zadnjeg veznog, kako igra Camaj, kako igra Osmajić... Bolje da ne nabrajam, zaboraviću nekog, a i pored propuštenih prilika u ovom ciklusu moram da naglasim da i pored nekih poraza nigdje nismo bili inferiorni, da nas niko nije nadigrao, niko nas nije ponizio".

Duel sa Mađarima pomalo specifičan, domaćin je već na Euru, Crna Gora samo teoretski ima neku šansu.

"Idemo da se nadigravamo, da odigramo pravu takmičarsku utakmicu, sa svim raspoloživim snagagama. Ne znam kako će izgledati Mađari, da li će biti svečarski meč sa njihove strane, kako bod bude daćemo sve od sebe kao što smo davali i na svakoj utakimici", zaključio je Radulović.

Crna Gora završava kvalifikacije gostovanjem Mađarskoj u nedjelju u 15 sati na areni "Ferenc Puškaš" u Budimpešti.

Bonus video: