Radulović nije želio o svom statusu: Ponosan sam na ove tri godine

"Najveća moguća privilegija je voditi reprezentaciju za koji navijate, bez obzira na veliki pritisak i odgovornost koju ta pozicija nosi sa sobom", rekao je crnogorski selektor

5574 pregleda 17 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Selektor crnogorske fudbalske reprezentacije Miodrag Radulović nije želio da govori o svojoj budućnosti na klupi nakon poraza od Mađarske 3:1 na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je završila ciklus za Euro 2024. na trećem mjestu u kvalifikacionoj grupi G, iza Mađarske i Srbije, a Raduloviću na kraju narednog mjeseca ističe treći jednogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom.

"Ne bih sada o tome, mogu samo da kažem da sam ponosan na sve tri godine provedene na klupi reprezentacije. Najveća moguća privilegija je voditi reprezentaciju za koju navijate, bez obzira na veliki pritisak i odgovornost koju ta pozicija nosi sa sobom. Mogu i da kažem da smo izgledali puno bolje od rezultata koje smo postigli, naročito u posljednjim kvalifikacijama, možda sam ja i malo nesvjesno zadao momcima zadatak da se plasiramo, ali nakon tri godine zajedničkog rada i evidentnog napretka ne bi bilo ni sportski, ni ljudski, a ne nadati se da možemo da idemo na veliko takmičenje, koje je bilo i ostalo moja želja", rekao je Radulović.

Svaka pobjeda i svaki poraz na crnogorskoj klupi Radulović je, kaže, doživljavao drugačije i posebno.

"Crna Gora ide dalje, mogu da kažem da se na "Puškaš areni" odavno neka nije predstavila neka ekipa bolje nego Crna Gora, posebno u drugom poluvremenu, to odgovorno tvrdim. Na kraju nam je presudio jedan igrač - ne majstor, nego velemajstor - Soboslaj je pokazao zašto igra za Liverpul i zašto je tako plaćen. Sam nas je dobio, dakle na individualni kvalitet, kao što smo na sličan način izgubili oba meča protiv Srbije. Niko nas sistemski nije nadigrao, na kraju smo imali četiri velike šanse, koje su bile veće od šansi Mađarske iz kojih smo primili golove".

Radulović kaže da je Crna Gora igrala u Budimpešti da pobijedi.

"Ali, već u drugom dijelu prvog poluvremena se vidjelo da nam fali svježine, utakmica protiv Litvanije koja se igrala prije 72 sata je ostavila traga, a to se naročito osjetilo u igri prema naprijed, iako smo dali gol i poveli. Desile su se i dvije prinudne izmjene. Držali smo, međutim, Mađare daleko od našeg gola, srednji blok je obavio zadatak, sve dok Soboslaj nije individualnim kvalitetom prošao četiri igrača i izjednačio".

Na golu crnogorske reprezentacije debitovao je 24-godišnji golman Filip Đukić.

"On je golman koji standardno brani u Danskoj, u dobrom prvenstvu. Večeras nije imao grešku, vidi se se da je došao iz jakog prvenstva. Žao mi je zbog trećeg gola, jer je odbranio šut, ali se lopta odbila mađarskom igraču. On ie jedan od fudbalera koji su debitovali u ovim kvalifikacijama i kojima će ovo iskustvo mnogo značiti u budućnosti", zaključio je Radulović.

Bonus video: