Liban predstavio Radulovića: Ugovor na tri godine, u stručnom štabu Kljajević, Radulović i Vukčević

Radulović je bio selektor Libana od 2015. do 2019. godine

10794 pregleda 20 reakcija 21 komentar(a)
Miodrag Radulović, Foto: Twitter.com/thelfadotcom
Miodrag Radulović, Foto: Twitter.com/thelfadotcom

Miodrag Radulović se vratio na mjesto uspjeha - doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore danas je promovisan u šefa stručnog štaba Libana.

Radulović je sa Libanom potpisao ugovor na tri godine, a u radu će mu pomagati Srđan Kljajević, dok će trener golmana biti Mileta Radulović, a kondicioni trener Nikola Vukčević.

"Dobili smo unosan ugovor na tri godine i odlične bonuse za Azijski kup i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Utakmice ćemo igrati u Dubaiju, jer se dva nacionalna stadiona renoviraju - biće hendikep da igramo bez podrške navijača", rekao je Radulović.

Radulović je bio selektor Libana od 2015. do 2019. godine.

U tom periodu, Radulović je sa Libanom imao seriju od 16 mečeva bez poraza, od marta 2016. do septembra 2018. godine, i prvi put u istoriji je taj nacionalni tim odveo na Azijski kup.

Održan je prije četiri godine, a Liban je upisao i prvu pobjedu, nad Sjevernom Korejom 4:1.

Liban je tada poražen od budućeg šampiona Katara (2:0) i Saudijske Arabije (2:0), a nije prošao u nokaut fazu zbog pravila o većem broju žutih kartona.

Radulović je jedini crnogorski trener koji je vodio nacionalni tim neke zemlje na najvećem kontinentalnom takmičenju.

I sada će se, zanimljivo, vratiti na najveću azijsku scenu, jer libansku reprezentaciju očekuje novi nastup na prvenstvu Azije, od 12. januara do 10. februara u Kataru, na stadionima na kojima je odigran Mundijal 2022.

Liban je na Azijskom kupu u grupi A sa Katarom, Kinom i Tadžikistanom.

Bonus video: