Partizan jesenji prvak u Srbiji, pobijedio Zvezdu poslije četiri godine i tri mjeseca

"Crno-bijeli" u 171. vječitom derbiju pobijedili gradskog rivala 2:1 i kao prvi idu na zimsku pauzu

5635 pregleda 55 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Beta
Foto: Beta

Fudbaleri Partizana pobijedili su večeras na svom terenu ekipu Crvene zvezde sa 2:1, u utakmici odloženog devetog kola Super lige Srbije.

Crno-bijeli su upisali 15. pobjedu od početka sezone i sa 47 bodova i kao prvi na tabeli završiće jesenji dio šampionata. Zvezda je druga sa bodom manje.

Partizan je u 171. "vječitom derbiju" poveo golovima Bibrasa Natha u 41. minutu iz penala i pogotkom Mateusa Saldanje u 66. minutu, a konačan rezultat postavio je Šerif Endiaje u 71. minutu.

Ovo je prva pobjeda Partizana nad najvećim rivalom u Srbiji u prvenstvu nakon četiri godine i tri mjeseca.

Poslije prvih desetak minuta bez velikih uzbuđenja u Humskoj, Partizan je prvi zaprijetio preko Natha i Saldanje. U razmaku od nekoliko minuta, Glazer je zaustavio pokušaje Natha i Saldanje, a Izraelac je šutirao i pored gola.

Zvezda je nakon toga preuzela inicijativu. Jovan Mijatović je u 26. minutu pogodio mrežu Partizana, ali je gol poništen zbog ofsajda. U 31. minutu, poslije kornera i velike gužve u kaznenom prostoru Partizana, prvo je pokušao Aleksandar Katai, a potom i Piter Olajinka, ali je njegov udarac na gol-liniji zaustavio Svetozar Marković.

Pokušao je potom i Bukari, ali u tim momentima kada je Zvezda bila opasnija i napadala, Partizan je poveo.

Milan Rodić je u šesnaestercu oborio Aranđela Stojkovića, a sudija Nenad Minaković je poslije poziva iz VAR sobe i gledanja snimka pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač penala bio je Natho koji je u 41. minutu donio vođstvo domaćinu.

Na početku drugog poluvremena je bilo prilika na obje strane, a u jednu od boljih je imao Zahid ali je njegov pokušaj, poslije lijepog proigravanja Saldanje, blokirao Dragović.

Dok je Zvezda pokušavala da stigne do izjednačenja, crno-bijeli su duplirali prednost u 66. minutu. Poslije lošeg ispucavanja lopte Glazera, lopta je stigla do Zahida, koji je proigrao Saldanju kojem nije bilo teško da pogodi za 2:0.

Odmah poslije gola Partizana, Mijatović je bio u dobroj prilici na drugoj strani, ali je Jovanović dobro intervenisao.

Zvezda se u 71. minutu vratila u igru pošto je Endiaje dobro reagovao i uklizavanjem posle dodavanja Bukarija poslao loptu iza leđa Jovanovića.

Crveno-bijeli su do kraja meča sve karte bacili na napad - dobro je pokušao Kanga iz slobodnog udarca, potom je Mijatoviću poništen još jedan gol zbog ofsajda i na kraju je Katai u 98. minutu promašio posljednju šansu za Zvezdu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: