Bivši predsjednik Ankaragudžua žali zbog napada na sudiju, ali tvrdi da mu nije prijetio ubistvom

Ukoliko bude proglašen krivim, Koča bi mogao da dobije i do 13 godina zatvora

4808 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši predsjednik turskog fudbalskog kluba Ankaragudžu Faruk Koča rekao je danas pred sudom da žali što je napao sudiju na kraju utakmice protiv Trabzonspora, ali je negirao da mu je prijetio da će ga ubiti.

Koča je podnio ostavku pošto je 11. decembra udario sudiju Halila Umuta Melera poslije utakmice protiv Trabzonspora (1:1) nezadovoljan suđenjem. On je optužen za namjerno nanošenje povreda, prijetnje službenom licu i kršenje zakona o sprečavanju nasilja u sportu.

Dok je ležao na travi sudiju su šutirale dvije osobe, poslije čega je primljen u bolnicu zbog lakšeg preloma ispod oka. Meler je rekao da mu je tokom napada Koča prijetio da će ga ubiti.

Koča je tada uhapšen, ali je pušten uz kauciju.

Na sudu se pojavio sa još tri osobe koje su optužene za napad.

Ukoliko bude proglašen krivim, Koča bi mogao da dobije i do 13 godina zatvora.

"Dio o prijetnji nije tačan. To je bilo prvi put u životu da sam se upustio u fizički sukob sa bilo kim. Već sam izrazio žaljenje javnosti i još jednom izražavam žaljenje na sudu", rekao je Koča, prenijela je agencija Anadolija.

Suđenje će se nastaviti 28. februara.

Zbog incidenata na utakmici Fudbalski savez Turske suspendovao je takmičenja na nedjelju.

Koča je suspendovan iz fudbala, a Ankaragudžu je kažnjen sa dva miliona lira, odnosno 69.000 dolara i sa pet utakmica suspenzije stadiona.

Bonus video: