Mijailović: Crvena zvezda ne duguje Baharu ni euro

"Plata mu se redovno isplaćuje svakog mjeseca, i njemu i njegovim saradnicima"

2777 pregleda 6 komentar(a)
Svetozar Mijailović, Foto: Printscreen YouTube
Svetozar Mijailović, Foto: Printscreen YouTube

Predsjednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović rekao je danas da taj fudbalski klub bivšem treneru Baraku Baharu ne duguje ništa i istakao da takvi medijski navodi za cilj imaju samo destabilizaciju kluba.

"Crvena zvezda ne duguje Baraku Baharu ni euro. Plata mu se redovno isplaćuje svakog mjeseca, i njemu i njegovim saradnicima", naveo je Mijailović u izjavi dostavljenoj medijima.

Izraelski mediji juče su prenijeli da je Bahar predao tužbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) protiv Crvene zvezde sa zahtjevom da mu bude isplaćen ostatak novca predviđenog trogodišnjim ugovorom. Isti izvor, portal One, navodi da su tužbe podnijeli i pomoćnici izraelskog trenera.

"Propisi Fifa su jasni, klub koji je otpustio trenera je u obavezi da mu isplaćuje platu po ugovoru dok trener ne potpiše za drugi klub. To rade i najveći klubovi u sličnim situacijama kad smijene trenera i stvarno ne razumijem zašto pojedini mediji u Srbiji žele da od ovog slučaja naprave aferu", rekao je Mijailović.

On je naveo da Crvena zvezda "ima ozbiljnija posla nego da svakoga dana demantuje medijske gluposti koji imaju za cilj da destabilizuju klub".

"Crvena zvezda postupa u skladu sa propisima Fifa i Uefa, pod kontrolom smo njihovog monitoringa za izdavanje licence koju uspješno dobijamo svake sezone. Tako će biti i ove sezone, a to je jasan dokaz da Crvena zvezda posluje zakonito i transparentno. Još jednom bih zamolio medije u Srbiji da ne prenose neprovjerene informacije iz drugih zemalja", zaključio je Mijailović.

Bonus video: