Mijović, Đukanović, pa Adžić - ko je sljedeći?

Trener Budućnosti Mladen Milinković potvrdio da će Vasilije Adžić naredne sedmice biti na pregledima u Juventusu. Podgorički klub u svakoj od tri posljednje godine realizovao po jedan fenomenalan transfer mladih fudbalera u evropske klubove

12348 pregleda 14 komentar(a)
Trener Budućnosti Mladen Milinković, Foto: FK Budućnost
Trener Budućnosti Mladen Milinković, Foto: FK Budućnost

Trener Budućnosti Mladen Milinković potvrdio je da će supertalentovani vezista podgoričkog kluba Vaslije Adžić uskoro potpisati za Juventus.

Adžić će naredne sedmice otputovati u Torino kako bi obavio ljekarske preglede sa torinskim gigantom.

“Malo smo ga čuvali na pripremama, jer treba u toku sljedeće nedjelje da obavi ljekarske preglede i nismo željeli da rizikujemo povredu. Uzbuđen je zbog toga, to je u ljudskoj prirodi”, rekao je Milinković.

Budućnost, sa Adžićem koji je u kombinaciji, sjutra dočekuje Dečić u derbiju prvog kola nastavka Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige.

“Dao sam više intervuja italijanskim medijima posljednjih dana, nego u našim. Interesovali su se za Adžića, to samo potvrđuje da je Italija fudbalska zemlja. Dobio je šansu da od ljeta obuče dres jednog velikog kluba kao što je Juventus. Rekao sam mu da je to čast i privilegija, svi znamo kakvi igrači su igrali za Juventus. Dobiće šansu da promoviše svoju zemlju i klub, pa čak i za mene kao trenera biće mi čast što sam ga trenirao”, kazao je Milinković.

Izvjesnim odlaskom Adžića nastavlja se serija fenomenalnih transfera mladih fudbalera Budućnosti u evropske klubove.

Lazar Mijović je na ljeto 2022. godine u transferu vrijednom 750 hiljada eura otišao u belgijski Lomel. Na zimu 2023. Viktor Đukanović je za oko milion eura prešao u Hamerbi. Vasilije Adžić sada, 2024, ide u Juventusu u transferu koji će oboriti sve rekorde crnogorskog fudbala - u pitanju je više miliona, koje će dobiti Budućnost.

Podgoričani, očigledno, odlično rade sa mladim fudbalerima, pa se pitanje već nameće - ko je sljedeći nakon Adžića?

Kandidata je više, naročito iz “klase 2006”. Sedamnaestogododišnji Bodin Tomašević jesenas je odigrao tri utakmice za prvi tim, jednu i prošle sezone, ozbiljno se nameće, ali nije jedni...

“Bodin je mogao da dobije više šansi i u prvom dijelu sezone, ali imao je i dosta obaveza u omladinskoj reprezentaciji sa kojom je napravio veliki rezultat i u martu ga čeka posljednji put kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bodin ima perspektivu. Koliko će dobijati šansu, zavisi od njega, a nadamo se da će znati da je iskoristi”, poručio je Milinković i naglasio da u klubu sa najvećim ambicijama nije lako čekati mlade igrače:

“Za nas je u interesu da pravimo fudbalere, iako je teško istovremeno forisrati njih i juriti rezultat.”

“Baza” Budućnosti bila bi još šira da ovog ljeta nisu otišla dvojica tinejdžera, i to u druge crnogorske klubove - Marko Perović je obukao dres Jezera, Lazar Maraš je prešao u Dečić.

“Žao mi je što je otišao Perović, bilo mu je predočeno da će dobiti prostor, ali ne možemo da utičemo na pojedine odluke fudbalera. Svima koji nas napuste možemo samo da poželimo uspjeh”, istakao je Milinković, koji je na pripreme u Antaliju vodio čak 12 mladih fudbalera.

Pažnju su skrenuli i najmlađi - Lazar Savović i Matija Jovanović.

“Dobili su šansu da rade sa prvom ekipom, takođe i da igraju neke prijateljske utakmice i moram priznati da su ostvaili dobar utisak. Ne mogu svi istovremeno dobiti šansu da igraju za prvi tim. Talenat nije sporan, ali potrebeno je vrijeme, strpljenje…Nije mi jasno da pojedini odmah žele da napuste klub, ako u roku od pola godine ne dobiju šansu da zaigraju za prvi tim”, nastavlja trener Budućnosti.

“Mladi igrači u našem klubu imaju odlične uslove za rad, dobijaju novac od stipendijskih ugovora, te su pažljivo vođeni od strane trenera, kompletne struke i čelnika kluba. Moraju malo više da rade na kondicionom planu, kako bi bili konkurentni u velikim utakmicama”.

Bonus video: