Jak otpor Radulovićevog Libana u Sidneju - "sokerusi" slavili neobičnim golovima

Selekcija bivšeg selektora Crne Gore poražena od velikog favorita Australije (2:0) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

3626 pregleda 5 komentar(a)
Radulović tokom meča u Sidneju, Foto: Lebanese Football Association (Facebook)
Radulović tokom meča u Sidneju, Foto: Lebanese Football Association (Facebook)

Zahuktavaju se azijske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a treće kolo druge runde donijelo je gostovanje Libana kod jedne od najjačih reprezentacija koje nastupaju u ovoj konfederaciji - Australije.

Selekcija koju predvodi bivši selektor Crne Gore Miodrag Radulović pružila je jak otpor u Sidneju, u finišu je imala i stativu, ali na kraju "sokerusi" su slavili pomalo neobičnim golovima - 2:0.

Posebno neočekivan pogodak bio je za 1:0 koji je postigao Kinu Bakus već u 5. minutu, kada je vjerovatno želio da ubacio loptu sa desne strane, ali je potpuno iznenadio uspavanog golmana Mostafu Matara.

Čini se da je odbrana Libana mogla bolje i kod drugog gola koji je u 54. postigao Kaj Rouls - defanzivac Australije šutirao je nakon kornera, Matar i jedan od njegovih saigrača nisu uspjeli da se dogovore ko će reagovati na prvoj stativi.

Imao je Liban dobrih akcija na "Vestern Sidnej" stadionu, a najbolju priliku u 82. minutu propustio je Danijel Lajud Kuri kada je pogodio stativu.

Australija je nakon tri kola osvojila maksimalnih devet bodova i praktično je već obezbijedila treću rundu kvalifikacija, dok Liban ima dva boda i nalazi se na drugom mjestu ispred Palestine i Libana koji imaju po bod. Plasman u narednu fazu izboriće dvije najbolje ekipe iz grupe.

Bonus video: