Kejn i Nojer neizvjesni za derbi protiv Borusije Dortmund

Kejn i Nojer su propustili utakmice reprezentacija Engleske i Njemačke prethodne sedmice jer se nisu dovoljno oporavili od povreda

3164 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaler Bajerna iz Minhena Hari Kejn i njegov saigrač golman Manuel Nojer mogli bi da propuste veliki derbi Bundeslige protiv Borusije iz Dortmunda zbog povreda.

Kejn i Nojer su propustili utakmice reprezentacija Engleske i Njemačke prethodne sedmice jer se nisu dovoljno oporavili od povreda.

Kejn je učestvovao u nekim djelovima treninga u srijedu, nakon što je 16. marta povrijedio skočni zglob u pobjedi Bajerna protiv Darmštata (5:2), kada je postigao 31. gol u sezoni.

Nojer je pokidao mišić lijeve butine na treningu reprezentacije Njemačke prošle sedmice, a u ekipi ga je u utakmicama protiv Francuske i Holandije zamijenio Mark-Andre ter Stegen.

Bajern je saopštio da je Nojer u srijedu individualno trenirao.

Aktuelni šampion Bundeslige Bajern u subotu dočekuje Borusiju iz Dortmunda i mora da pobijedi kako bi zadržao šanse za odbranu titule. Bajern je drugi sa 60 bodova, 10 manje od vodećeg Bajera iz Leverkuzena, osam kola prije kraja šampionata.

Bajern je postigao 23 gola u posljednjih sedam utakmica protiv Dortmunda u svim takmičenjima i nije izgubio od 2019. godine i Superkupa Njemačke.

Posljednji put Dortmund je pobijedio na Alijanc areni 2014. godine, kada je trener bio Jirgen Klop.

Dortmund je četvrti na tabeli sa 50 bodova.

Bajer Leverkuzen u subotu igra protiv Hofenhajma na svom terenu. Ekipa Ćabija Alonsa je i dalje neporažena i pokušava da osvoji prvu titulu u Bundesligi u klupskoj istoriji.

Bonus video: