Siti - Real, novo usijanje

Nakon spektakularnih prvih utakmica večeras u Mančesteru i Minhenu pada odluka o posljednja dva putnika u polufinale Lige šampiona

35939 pregleda 49 reakcija 13 komentar(a)
Sa prvog meča Real - Siti 3:3, Foto: Reuters
Sa prvog meča Real - Siti 3:3, Foto: Reuters

Sve ono što se u Ligi šampiona dešavalo tokom večeri 9. aprila ostaje poglavlje za pamćenje - osam dana kasnije planeta sanja reprizu, još dva fudbaska spektakla koja će se prepričavati.

Vrijeme je za revanše, vrijeme je da Evropa dobije i dva posljednja učesnika polufinala - na Ostrvu će se nakon atomskih 3:3 iz Madrida susresti Mančester siti i Real, dok će se poslije 2:2 sa “Emirejtsa” u Minhenu sudariti Bajern i Arsenal. Oba duela počinju u 21 sat.

Nema sumnje da će sjajan fudbal donijeti okršaj u Bavarskoj, ali cijela planeta prije svega gleda ka sjeverozapadu Engleske, ka utakmici između aktuelnog šampiona kontinenta i kluba koji je kroz istoriju najduže vladao istim.

Grafik Mančester siti
foto: Graphic News

U Sitiju vjerovatno priželjkuju slilčan epilog kao prošle sezone u polufinalu - izabranici Pepa Gvardiole nakon remija u Madridu (1:1) deklasirali su “kraljevski klub” u revanšu sa 4:0 i kasnije osvojili Ligu šampiona.

Silva: Reak jači nego prošle sezone

- Ne bih se previše vraćao u prošlost - smatram da je Real sada jači, takav osjećaj sam stekao tokom prvog duela. Igramo protiv kraljeva ovog takmičenja, pa ćemo da vidimo za šta smo spremni - naglasio je Sitijev vezista Bernardo Silva na pres konferenciji pred revanš.

Real je tokom vikenda upisao još jedan trijumf u La ligi protiv Majorke na Balearima (1:0), a Karlo Anćeloti je pred meč sezone odmarao Rodriga, Vinisijusa Žuniora, Eduarda Kamavingu i Danijela Karvahala, mada su i oni (osim Rodriga) igrali u drugom poluvremenu.

Gvardiola i Anćeloti
Gvardiola i Anćelotifoto: Juan Medina

- Utakmicu protiv Sitija možemo samo da dobijemo pravim stavom, a ne fizičkom spremom i time što je neko više odmarao - istakao je Anćeloti.

I jedan od najvećih trenera svih vremena zna da će na terenu najbolje ekipe današnjice biti pakleno teško, ali...

- Mislim da navijači treba da vjeruju u nas, jer mi sigurno vjerujemo da možemo do polufinala. Da li bi bilo lakše da smo u Mančester došli sa prednošću iz prvog meča? Vjerovatno, ali ni to ne bi uticalo na naš pristup revanšu - poručio je Italijan.

Ono što može da brine navijače Reala je činjenica da njihov tim nikada nije savladao Siti na “Etihadu”, iako je poražen samo prošle godine. Osim tog duela ovi rivali igrali su još dva puta, a ti mečevi su završeni remijima.

- Ako budemo mislili na ono što se dogodilo prošle sezone - to nije to. Da bismo bili pravi u ovakvim takmičenjima moramo uvijek da budemo gladni pobjeda i velikih partija. Moramo da budemo spremni i da patimo, jer nema ekipe na svijetu koja može uvijek da dominira. Ne postoje ni dvije iste utakmice, a pogotovo dvije slične sezone - rekao je Gvardiola.

Bajern - Arsenal: Nokautirani ili ranjeni velikan?

Bajern je za vikend nakon 11 godina i zvanično predao titulu Bajeru, a Arsenal neočekivanim porazom na svom terenu od Aston Vile prepustio Sitiju lidersku poziciju na tabeli Premijer lige.

grafik Bajern Minhen
foto: Graphic News

Dva velikana, jedan nokautiran u svojoj zemlji, a drugi ranjen, naći će “oči u oči” za mjesto među četiri najbolje ekipe Evrope. Prvi meč i 2:2 iz Londona garantuju još jedan spektakl.

- Ovo je velika šansa da pred našim navijačima sezonu učinimo živom. Imamo mnogo iskusnih igrača koji su igrali ovakve mečeve, tako da vjerujem da možemo da velikog rezultata - istakao je Arsenalov “vječiti rival” Hari Kejn.

S druge strane, Mikel Arteta će učiniti sve da njegovi igrači zaborave poraz od Vile.

- Pred nama je prilika koja se ovom klubu nije ukazala 14 godina, a to je da odemo u polufinale Lige šampiona. Mislim da nije mogla da dođe u boljem trenutku - jasan je menadžer Arsenala.

Bonus video: