Budućnost već misli na finale Kupa, Dečić i Jezero odlučuju u revanšu

Prve utakmice polufinala: Budućnost - Rudar 4:1, Dečić - Jezero 0:0. Revanši su za tri sedmice u Pljevljima, odnosno Beranama. Finale je 30. maja pod Goricom

16216 pregleda 38 reakcija 8 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Budućnost je jednom nogom, praktično i sa obje, u finalu fudbalskog Kupa Crne Gore.

Podgoričani su danas u prvom meču polufinala savladali Rudar kod kuće sa 4:1, pa bi revanš u Pljevljima za tri sedmice, u novom duelu posljednjeplasiranog i lidera na prvoligaškoj tabeli, trebalo da bude formalnost.

U drugom polufinalu, međutim, sve će se rješavati u revanšu - Dečić i Jezero igrali su 0:0 na Kampu OFK Titograda. Odluka pada u drugom meču u Beranama.

S obzirom na to da je ovo bio čak 11. remi u 16 međusobnih duela dva tima, vrlo moguće i da će finalistu odlučiti - penali.

Budućnost se lako obračunala sa Rudarom, mnogo lakše nego prije četiri dana u prvenstvu, kada je doduše slavila sličnim rezultatom (3:1).

Đorđije Pavličić
foto: FSCG

Bivši igrač splitskog Hajduka Tonći Mujan otključao je bravu Pljevljaka sa dva efektna, gotovo istovjetna gola u 9. i 30. minutu - sa lijeve strane, po zemlji, dva puta je plasirao loptu u suprotni ugao.

Igor Ivanović je 40. minutu pogodio na 3:0, nakon što je lopta poslije njegovog udarca zakačila jednog igrača Rudara i prevarila golmana Milisava Vuksanovića.

Gosti su vratili nadu 69. minutu kada je Miloš Zečević pogodio za 3:1, nakon kontre i pasa Jasmina Muhovića, da bi kapiten Budućnosti na današnjem meču, Luka Mirković vjerovatno otklonio sve dileme pogotkom u 86. minutu. Dva udarca su mu trebala da savlada Vuksanovića, nakon lijepe asistencije talentovanog tinejdžera Lazara Savovića.

Luka Mirković
foto: FSCG

Dečić se mučio sa Jezerom, veći dio meča jalovo dominirao, dok su Plavljani opasno prijetili iz kontranapada.

Najbolju šansu tim Milorada Pekovića imao je u 75. minutu, nakon prekida, Bojan Matić je glavom prebacio loptu na drugu stativu gdje Saša Balić i Iljir Camaj nisu stigli da se "dogovore" ko da je gurne u mrežu.

Još nekoliko puta zaprijetili su Tuzani u finišu, mrežu je mogao da pogodio kapiten Leon Ujkaj, ali je loše šutirao, da bi gosti u nadoknadi propustili priliku da kazne domaćina nakon opasne kontre i šanse koju je imao rezervista Fakundo Aranda - golman Dečića Igor Nikić ušao mu je u šut.

Dečić - Jezero
foto: FSCG

Trofej Kupa više ne brani Sutjeska, koja je ove sezone eliminisana već u osmini finala.

Budućnost je slavila četiri puta i juri rekordni peti pehar u Kupu (četiri ima i Rudar), a ovo bi Podgoričanima bilo i rekordno osmo finale.

Dečić želi treće finale i prvo slavlje, dok Jezero u revanšu igra za prvi, istorijski plasman na finalnu predstavu, koja je na programu 30. maja pod Goricom.

Rezultati

BUDUĆNOST - RUDAR 4:1

Tonći Mujan 9, 30, Igor Ivanović 40, Luka Mirković 37. - Miloš Zečević 69.

DEČIĆ - JEZERO 0:0

Revanši su 8. maja

Bonus video: