Olimpijakos prvi put u evropskom polufinalu, Mendilibar: Ne želimo tu da stanemo

Mendilibar je prošle sezone sa Seviljom osvojio Ligu Evrope, a sada ga u polufinalu Lige konferencija očekuje okršaj sa Aston Vilom i Unajem Emerijem - zemljakom i čovjekom koji je klubu iz Andaluzije donio tri pehara drugog po kvalitetu Uefinog takmičenja

4949 pregleda 0 komentar(a)
Mendilibar, Foto: Reuters
Mendilibar, Foto: Reuters

Olimpijakos je 47 puta bio prvak Grčke, igrao je četvrtfinala Lige šampiona (1999) i Kupa pobjednika kupova (1993), ali nikada ranije nije bio među četiri najbolja u nekom evropskom takmičenju. Sve do ove sezone.

Klub našeg Stevana Jovetića kroz penal dramu i pakao Istanbula preskočio je Fenerbahče i plasirao se u polufinale Lige konferencija.

Istorijski trenutak za "crveno-bijele" iz Pireja, ali kako kaže tvorac ovogodišnje bajke, španski stručnjak Hose Luis Mendilibar, Olimpijakos ne želi da se zaustavi na tome.

"Drago mi je što je tako važan rezultat stigao baš kada sam tu - znam koliko je sve važno za klub. Međutim, kada smo već stigli toliko daleko, nadam se da se na tome nećemo zaustaviti", rekao je Mendilibar na presu nakon meča sa Fenerom.

Heroj je bio 21-godišnji golman Konstantinos Colakis, koji je u penal-ruletu "skinuo" udarce Dušana Tadića, Džengiza Undera i Leonarda Bonućija.

"Jedanaesterci su mnogo vezani sa sposobnošću golmana, pogotovo kada ih brani kao što je sada činio Colakis. Kada lopta završi pored gola ili pogodi stativu za to je zaslužna i sreća, ali kada golman brani penale onda je to definitvno njegova zasluga", objasnio je španski stručnjak.

Mendilibar je prošle sezone sa Seviljom osvojio Ligu Evrope, a sada ga u polufinalu očekuje okršaj sa Aston Vilom i Unajem Emerijem - zemljakom i čovjekom koji je klubu iz Andaluzije donio tri pehara drugog po kvalitetu Uefinog takmičenja.

Bonus video: