Trenerski debi iz snova bivšeg kapitena Petrovca

Prvi meč na klupi Petrovca Zdravka Dragićevića obilježio trijumf nad Dečićem, jednim od favorita za osvajanje prvenstva

6901 pregleda 43 reakcija 7 komentar(a)
Dragićević je umjesto sstaka u Aziju, odlučio da se usavršava u domovini, Foto: Privatna arhiva
Dragićević je umjesto sstaka u Aziju, odlučio da se usavršava u domovini, Foto: Privatna arhiva

Legendarni kapetan u prvoj ulozi kormilara uveo je Petrovac u mirne vode - Zdravko Dragićević je na trenerskom debiju slavio nad favorizovanim liderom Dečićem (2:1). Tom pobjedom na šest utakmica do kraja šampionata u Meridianbet 1. CFL-u Petrovac je 10 bodova iznad opasne zone.

Dragićević je sa mjesta pomoćnog trenera odlaskom Nenada Brnovića prekomandovan na poziciju šefa struke tima sa stadiona pod Malim brdom, i više nego odlično je vodio ekipu koja je nadigrala jednog od favorita za osvajanje prvenstva.

- Cilj je bio da demantujemo sve glasine da će ekipa koju prvi put vodim imati popusta prema bilo kome. Drugi cilj je bio da pokažemo koliko zaista možemo ako odigramo na maksimumu i vidno je da Petrovac ima kvalitet da igra sa svima. Previše remija, neke propuštene šanse odaljile su nas od evrokupova, ali smo barem u mirnoj luci, uz još nekoliko bodova opstanak je siguran. Pobjeda nad Dečićem je tim dragocjenija jer smo do nje došli zasluženo i bez dvojice važnih prvotimaca, Žarka Popovića i kapitena Dejana Boljevića - kazao je 37-godišnji trener.

Njegovu igračku karijeru obilježilo je podizanje pehara Kupa Crne Gore 2010. godine, kada je kao kapiten vodio klub do najvećeg uspjeha.

- Bio sam strijelac i u eliminaciji Anortozisa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što jeste jedna od najvećih pobjeda crnogorskog klupskog fudbala. Ipak, ništa se meni kao igraču ne može porediti sa osjećajem kada sam kao kapiten podigao pehar Kupa Crne Gore. Bilo je lijepih momenata u Mogrenu, Obiliću, te u klubovima Singapura, Indonezije, Vijetnama, Tajlanda... Imao sam brojne ponude da ostanem u Aziji i da se tamo trenerski usavršavam, ali sam ipak odlučio da se vratim i u Grblju završio karijeru na poziciji štopera - prisjeća se Dragićević.

Tek, od prirodne pozicije - ofanzivnog veziste, potrebe ekipa vodile su Dragićevića od mjesta štopera do špica.

- To mi je značajno pomoglo da razumijem način razmišljanja fudbalera različitih linija tima, da se usavršavam i stekao sam A, u maju ću konkurisati i za Profi licencu. Cijeli sam život u fudbalu i to mi je logičan slijed. Do kraja sezone je naša pozicija jasna, vodiću ekipu a onda ću sa upravom sjesti da razgovaramo o ciljevima i ambicijama kluba. Pozitivna strana je da smo od početka prošle godine afirmisali devet mladih igrača, uglavnom iz FK Budva, sa kojim imamo sjajnu partnersku saradnju. U ovoj sezoni šansu su iskoristili Marko Franeta, Nemanja Carević, Vukas Dragović, Aleksa Vujović i Dejan Perović, koji nije došao iz Budve, ali je stekao status mladog reprezentativca. U mladoj selekciji igra i Franeta, a Vujović u omladinskoj - kaže Dragićević.

Petrovac šampionat nastavlja u nedjelju na gostovanju Rudaru.

- Tačno je da im je pobjeda imperativ zbog opstanka, ali nas zanima da odigramo maksimalno angažovano i napadački. Moja pozicija i igra bila je za gol više, pa tako i kao trener razmišljam. Želimo da što prije osvojimo još tih nekoliko bodova, a onda da šansu damo još nekim mladićima iz omladinskog pogona, kako bismo sticali igračko iskustvo. To je prioritet kluba u ovom momentu - zaključio je Dragićević.

Bonus video: