Simone Inzagi: Nevjerovatan osjećaj, momci su izuzetni

"Neroazuri" sinoć savladali gradskog rivala, Milana (2:1) i osvojili titulu

3955 pregleda 2 komentar(a)
Simone Inzagi, Foto: Reuters
Simone Inzagi, Foto: Reuters

Pobjedom nad gradskim rivalom, Milanom (2:1), fudbaleri Intera sinoć su stigli do titule u Italiji, 20. ukupno, odnosno druge zvjezdice.

Inter je krunisao dominantnu sezonu na Apeninima, a pet kola prije kraja ima 17 bodova više od "rosonera".

"Neroazuri" su čitave sezone bili ubjedljivi na Apeninima, na 33 utakmice pretrpjeli su samo jedan poraz, a interesantan je podatak da su nakon 78. minuta primili samo tri pogotka u Seriji A.

"Nevjerovatan je osjećaj ovo što smo uradili, postigli smo nešto izuzetno. Mnogo je protagonista u ovom uspjehu. Prije svega igrači, takođe direktori, a onda i Stiven Žang, zbog svega što nam je omogućio tokom ovog puta. Moje misli idu i ka mojoj porodici, supruzi i djeci, roditeljima... Moja mana je ta što nekada posao ne mogu da ostavim i nosim ga kući sa sobom, ali porodica mi je osnov svega", rekao je rekao je trener Intera, Simone Inzagi.

Inzagi je sinoć osvojio prvu titulu sa Interom, ali i prvu u trenerskoj karijeri. Sada može da se pohvali da je i kao igrač i kao trener osvojio Skudeto, jer je sa ekipom Lacija 2000. stigao do pehara. A u obraćanju nakon meča je posebne riječi uputio bratu, Pipu Inzagiju.

"Pipo mi je uvijek bio primjer, kao igrač i trener. On je moj veliki brat, uvijek je vodio računa o meni, zato je za mene jako važna osoba. Iako smo odrasli ljudi, moja ljubav prema njemu se nikada nije promijenila", rekao je Simone Inzagi.

Govorio je i o igračkom kadru.

"Ljetos sam gurao jako ka tome da dovedemo Aćerbija, jer sam još iz Lacija znao koliko je važan igrač i šta bi donio u Interu. Svi ovi momci su izuzetni. Jutro prije utakmice sa Milanom izveo sam momke da po jakoj kiši treniramo, da vježbamo detalje za derbi, pogotovo stvari u igri iz prekida. Prvi gol je rezultat onoga što smo radili na tom treningu", poručio je Inzagi.

Bonus video: