Tobdžije torpedovale Čelsi, Arsenal ne odustaje od titule

Arsenal je trijumfom od 5:0 stigao do najubjedljivije pobjede nad Čelsijem u istoriji, dok je za "plavce" ovo drugi najteži poraz u londonskim derbijima nakon što ih je 1986. Kvins Park Rendžers savladao 6:0

10370 pregleda 3 komentar(a)
Edegord, Vajt i Saka slave jedan od golova protiv Čelsija, Foto: Reuters
Edegord, Vajt i Saka slave jedan od golova protiv Čelsija, Foto: Reuters

Možda ih je šokantan poraz od Aston Vile ostavio bez liderske pozicije, ali "topovi" iz sjevernog Londona ponovo se glasno čuju, a "Emirejts" i dalje sanja titulu...

Kakva predstava Arsenala, kakva lekcija velikom gradskom rivalu - "tobdžije" su sa 5:0 "razbile" Čelsi u zaostalom meču 29. kola Premijer lige (5:0).

Momci Mikela Artete sada na vrhu uz meč više imaju tri boda više od Liverpula, dok je "virtuelni lider" Mančester siti, koji ima dvije manje odigrane utakmice, sada na "minus četiri".

Šou Arsenala krenuo je već nakon četiri minuta kada je Leandro Trosar još jednom potvrdio da je u sjajnoj formi - bio je to njegov peti pogodak u posljednjih osam utakmica.

U prvom poluvremenu je Čelsi imao određenih šansi, a onda su ga "tobdžije" potopile za 18 minuta - od 52. do 70. po dva puta puta su pogađali Ben Vajt i Kaj Haverc.

Arsenal je tako trijumfom od 5:0 stigao do najubjedljivije pobjede nad Čelsijem u istoriji, dok je za "plavce" ovo drugi najteži poraz u londonskim derbijima nakon što ih je 1986. Kvins Park Rendžers savladao 6:0.

Rivali "tobdžija" u šampionskoj trci na teren će u naredna dva dana - Liverpul u srijedu (21h) u gostima očekuje gradski derbi sa Evertonom, dok će u četvrtak (21) domaćin Sitiju biti Brajton.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: