Bokelj izgubio od Koma u meču okončanom tučom - sijevale pesnice i kišobrani, Otrant preuzeo štafetu 5 kola prije kraja

Druga crnogorska fudbalska liga - velika uzbuđenja u borbi za elitu

8512 pregleda 9 komentar(a)
Sa meča Podgorica - Grbalj, Foto: FSCG
Sa meča Podgorica - Grbalj, Foto: FSCG

Fudbaleri Bokelja, doskorašnjeg lidera drugoligaškog karavana, izgubili su u Kotoru od Koma sa 1:0, golom koji je postigao Vladimir Perišić, efektnim lob udarcem u četvrtom minutu sudijskog dodatka.

Kiks Kotorana na najbolji način je iskoristio Otrant-Olimpik, da trijumfom u Ulcinju nad Lovćenom (4:1) preuzme lidersku poziciju, pet kola prije kraja.

Ulcinjani imaju bod više od Bokelja, a novog prvoligaša mogao bi da odluči posljednji međusobni duel dva vodeća tima, koji se 12. maja igra u Kotoru.

Meč u drvenom gradu imao je i "treće poluvrijeme", došlo je do velike gužve i razmjene udaraca ispred svlačionice, sijevali su čak i kišobrani, a na podu je završio jedan od zvaničnika domaćeg tima.

Manje uzbuđenja - i na terenu, i van njega, bilo je u Ulcinju, gdje su Banović u 4. i Rudović u 6. minutu otvorili su Otrantu put ka pobjedi. Sve je bilo riješeno do poluvremena, jer je Muharemović u 45. minutu pogodio za 3:0. Vujačić je smanjio u nastavku, a Muharemović drugim golom postavio konačnih 4:1.

Samo prvoplasirani tim ide direktno u elitu, drugoplasirani i trećeplasirani igraju baraž, koji su danas maltene osigurali fudbaleri Podgorice, trijumfom na DG areni protiv Grblja - 2:1.

Tim koji vodi Igor Lukovac sada na 3. mjestu ima 10 bodova više od Grbljana.

Jovičić je u 6. minutu doveo Podgoricu u vođstvo, izjednačio je Pavićević u 40, a konačnih 2:1 postavio je Mrvaljević iz penala u 44. minutu.

Igalo je na Trešnjici savladalo Internacional sa 2:0 (golovi Ivanovića u 47. i Perovića u 93. minutu), maltene prebrinulo sve brige oko opastanka, a namjlađeg drugoligaša gurnulo na ivicu ispadanja u podsavez.

Internacional sada na pretposljednjem mjestu ima četiri boda manje od Koma, koji je u sigurnoj zoni (ima i utakmicu manje), a na ruku Internacionalu nije išla ni pobjeda Iskre u Beranama - 3:2.

Danilovgrađani su napravili veliki korak ka opstanku, a ujedno su Berance gurnili u gotovo bezizlanu situaciju, jer imaju 10 bodova manje od Koma, prvog tima u bezbjednoj zoni.

Rolović je dao dva gola za Iskru, u 13. i 79. minutu, u 57. je pogodio i Perović, a strijelci za Berane bili su Osmajlić u 77. i golman Aković iz penala u 89.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: