Korak ka tituli: Siti nemilosrdan prema Brajtonu

Aktuelni šampion lako slavio na „Ameksu” - 4:0

11598 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Oslabljeni Brajton, bez desetak prvotimaca, nedavno nije mogao da parira Liverpulu i Arsenalu, sada je bio lak plijen i za Mančester siti, pa nije bitno uticao na šampionsku trku.

„Građani” nisu pogriješili na jednom od komplikovanijih gostovanja do kraja sezone u Premijer ligi, slavili su 4:0, pa uz meč manje imaju bod minusa u odnosu na „tobdžije” na prvom mjestu.

Liverpul je nakon sinoćnjeg poraza od Evertona napravio veliki korak unazad, jer ima dva odnosno tri boda manje od rivala. I to uz utakmicu više od izabranika Pepa Gvardiole...

Siti je na „Ameksu” od starta zagospodario terenom, a poveo je u 17. minutu kada je Kevin de Brujne pogodio glavom na centaršut Kajla Vokera.

Onda je u 26. i 34. mrežu tresao Fil Foden, a da Brajton ne može da se vrati u utakmicu bilo je jasno u uvodnom dijelu drugog poluvremena kada se upisao i Hulijan Alvares.

Siti će do kraja odigrati pet mečeva - čekaju ga gostovanja Notingem forestu, Fulamu i Totenhemu, dok će se na „Etihadu” sastati sa Vulverhemptonom i Vest Hemom.

Vikend bi mogao da mnogo toga pokaže - Arsenal gostuje Totenhemu, Liverpul ide na megdan Vest Hemu, a Siti čeka meč sa Forestom.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: