Ključno kolo: Sjutra će se raspetljati, ili zapetljati "čvor" na vrhu CFL-a

Susret vodećih u 32. rundi Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige: Budućnost - Sutjeska (18 h), Mornar - Dečić (19)

6285 pregleda 5 komentar(a)
Sa jesenjeg duela Budućnost - Sutjeska pod Goricom, Foto: FSCG
Sa jesenjeg duela Budućnost - Sutjeska pod Goricom, Foto: FSCG

Iako će do kraja ostati još dugačka četiri kola, sjutrašnja runda Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige mogla bi da bude odlučujuća.

Četiri tima na vrhu (Dečić Admiralbet 57, Budućnost 54, Sutjeska Meridianbet 52, Mornar 51) imaju pravo da vjeruju, ili da maštaju u tituli, a upravo će se te ekipe sastati između sebe.

Pod Goricom je najveći crnogorski derbi - Budućnost protiv Sutjeske (18 h), a Nikšićani bi u slučaju trijumfa došli u situaciju kakva je prije samo nekoliko mjeseci bila nezamisliva: da se nađu na tabeli ispred najvećeg rivala. Na polusezoni su zaostajali 11 bodova.

Budućnost, naravno, želi pobjedu kako joj vodeći Dečić ne bi dodatno izmakao - Tuzani su na vrlo teškom iskušenju protiv Mornara u Baru (19 h), gdje domaćin ima otvorene evropske ambicije.

Mnogo je kombinacija i kalkulacija uoči ovog kola, možda se, na primjer, ostane trka udvoje, a možda se "zapetlja" do krajnjih granica, ali šta god da se desi, neće biti sve riješeno.

Ostaje, naime, još jedno kolo, i to pretposljednje 35, u kojem će se opet sastati četiri vodeća tima: Dećić tada gostuje Sutjesci, Budućnost dočekuje Mornar.

Ko će do tog 18. maja preživjeti trku za titulu?

U svakom slučaju, Budućnost je najiskusnija kada je u pitanju borba za trofeje, Podgoričani imaju šest titula, slijedi Sutjeska sa pet, dok Dečić i Mornar još nisu osvajali trofeje u samostalnoj Crnoj Gori.

Sjutrašnje, 32. kolo donosi i važan duel za opstanak - pretposljednja Mladost Lob.bet na "DG areni" dočekuje posljednjeplasirani Rudar.

Tim iz Donje Gorice ima jedan bod više od Pljevljaka.

Sastaju se još Petrovac - Jezero i Jedinstvo Franca - Arsenal.

Parovi 35. kola

BUDUĆNOST - SUTJESKA (18 h)

MLADOST DG - RUDAR (18)

PETROVAC - JEZERO (18)

JEDINSTVO - ARSENAL (18)

MORNAR - DEČIĆ (19)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: