Sve je u rukama Sitija, Totenhem želi da pokvari Arsenalove snove

Jirgen Klop svjestan da je Liverpul autsajder u borbi za titulu, nakon što je u posljednja četiri meča od mogućih 12 osvojio samo četiri boda

3572 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bila je to do prije dvadesetak dana žestoka bitka utroje, a nakon posrtanja Liverpula koji je u posljednje četiri utakmice od mogućih 12 osvojio samo četiri boda postaje jasno da se u šampionskoj trci u Premijer ligi pitaju dva tima - Mančester siti i Arsenal.

„Tobdžije” su na prvom mjestu, ali sve zavisi od aktuelnog prvaka koji ima utakmicu manje nakon koje bi, ako sve bude išlo onako kako želi Pep Gvardiola, imao dva boda više od londonske ekipe i tada bi moglo da se kaže da su „građan„” veliki favoriti da odbrane tron.

Svaki minut u najuzbudljivijoj ligi na svijetu je sada krucijalan, a ovaj vikend bi mogao da bude ključan...

Liverpul tri dana nakon šamara u gradskom derbiju od Evertona (danas od 13.30) gostuje Vest Hemu, dok Arsenal i Siti igraju u nedjelju.

Tim Mikela Artete ide na megdan Totenhemu u derbiju sjevernog Londona od 15 časova, dok u 17.30 Siti u gostima protiv Notingem foresta, na „Siti graundu”, igra sa rivalom kojem su bodovi neophodni za opstanak.

„Naravno da je pritisak, jer se sada svaka greška skupo plaća. Imamo još pet utakmica i moramo da mislimo samo na prvu koja nas čeka. Ono što se dogodilo Liverpulu može i nama, kao i Arsenalu. Fudbal je takav”, rekao je Gvardiola, čiji tim je u četvrtak deklasirao Brajton 4:0.

Poslije duela sa Forestom šampion će gostovati i Fulamu i Totenhemu, a na „Etihadu” će mu rivali biti Vulverhempton i Vest Hem.

Računica je jasna - Siti će odbraniti titulu ako dobije svih pet mečeva.

„Svi igraju za nešto i svakom meču moramo da priđemo oprezno i sa jasnom namjerom da pobijedimo”, dodao je Gvardiola.

Arsenal nakon okršaja sa Sparsima igra kod kuće sa Bornmutom, potom gostuje Mančester junajtedu, a u posljednjem kolu dočekuje Everton.

- Uradili smo mnogo dobrih stvari i sanjamo titulu. Siguran sam da možemo da je osvojimo, iako ne zavisi od nas - kazao je Arteta.

Deklan Rajs, Arsenal
foto: Reuters

Totenhem se, s druge strane, bori za plasman u Ligu šampiona, ali jednako je bitno i da pokuša da pokvari računicu najvećem rivalu.

„Razumijemo situaciju pred ovu utakmicu, razumijemo i kakve bi posljedice moglo da ostavi ako izgubimo od Arsenala koji se bori za titulu”, svjestan je menadžer Totenhema Ejndž Postekoglu šta žele navijači.

Liverpul je došao u situaciju da mu vjerovatno neće značiti ni ako upiše sve trijumfe u posljednje četiri utakmice u kojima gostuje Vest Hemu i Aston Vili, te dočekuje Totenhem i Vulverhempton.

Jirgen Klop
foto: Reuters

„Ne mogu da kažem da Arsenal i Siti i dalje misle da smo im prijetnja. Siguran sam da sada na ovu borbu gledaju kao na trku udvoje. Možda će javno reći nešto drugo, ali ne vjerujem da misle da će izgubiti po dvije utakmice do kraja. Ni ja ne očekujem da se to desi. Ali, ako se desi, od nas bi bilo glupo da ne budemo tu. Nismo odustali, samo kažem da moramo da budemo realni”, kazao je menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Bitna je i gol-razlika, a ona govori da je u prednosti Arsenal - ima plus 56, Siti je na plus 48, a „redsi” 41...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: