Bajern se distancirao od "švaba", Lajpcig se udaljio od Dortmunda

Bajern je slavio važan trijumf nad Ajntarahtom - 2:1, u borbi za drugu pozicuiju, dok je u derbiju za četvrto mjesto i siguran put u Ligu šampiona, Lajpcig slavio protiv Dortmunda - 4.1

2311 pregleda 0 komentar(a)
Lajmer je asistirao Kejnu za prvi gol, Foto: REUTERS
Lajmer je asistirao Kejnu za prvi gol, Foto: REUTERS

Bajern je slavio važan trijumf nad Ajntarahtom - 2:1, u borbi za drugu pozicuiju, dok je u derbiju za četvrto mjesto i siguran put u Ligu šampiona, Lajpcig slavio protiv Dortmunda - 4.1.

Oba pogotka za bajern dao je Hari kejn, prvi u 9. minutu na asistenciu lajmera, a drugi sa penala u 61. minutu. Za Ajntraht je u 23. minutu pogodio Ekitike.

Bajern je obezbijedio plasman u Ligi šampiona golovima Kejna danas.

Dortmund je poveo na Red Bul areni golom Džejdona Sanča u 20. minutu, ali je domaćin preokrenuo do poluvremena. Openda je gol dao u 23. minutu a slovenački napadač Šeško u nadoknadi prvog dijela igre.

U nastavku j Lajcig dao još dva gola, već u prvom napadu Simakan je bio strijelac a u 80. minutu se upisao i Baumgartner.

Kao da su misli ekipe Edia Terzića već ka polufinalu Lige šampioana, jer u srijedu dočekuju PSŽ. Volfsburg je gubio do 82. minuta i to autogolom Bornava od 42. minuta, ali je domaćin potom ostao sa igračem manje - iskljulčen Sildilija u 64. Gosti su izjednačili u 82, pogotkom Arnolda iz slobodnog udarca.

Domaćin je imao penal u 87. minutu, Salai nije iskoristio a kazna je stigla u 90. minutu golom Lakroe.

Kao gost se radovao i Verder, ubjedljivim trijumfom u Augsburgu - 3:0.

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: