Onana koštao „đavole”, remi Vile i Čelsija, Šefild junajted definitivno u Čempionšipu

Mančester junajtedu samo bod protiv Banlija

10878 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 27.04.2024. 23:04h

Mančester junajted je dugo lomio otpor Barnlija, činilo se i da je otvorio put ka pobjedi kada je poveo u 79. minutu, ali je golman Andre Onana pokvario sve...

Tim Vensana Kompanija je u samom finišu stigao do remija (1:1), na kraju bi ovaj bod mogao da mu znači mnogo u borbi za opstanak.

„Crveni đavoli” su po zna koji put imali problema da stvore ozbiljnu šansu, Barnli je znao kako da se odbrani, ali odbrana gostiju nije mogla ništa kada je Antoni poslije odličnog prodora zatresao mrežu.

A onda je na scenu stupio Onana koji je u želji da izboksuje loptu iz peterca istu promašio i udario u glavu napadača protivnika Zekija Amdunija.

Penal je morao da bude dosuđen, istina uz pomoć VAR-a, a Amdun nije pogriješio...

Čelsi je nakon što je primio pet golova od Arsenala očajno počeo i duel sa Aston Vilom, gubio je 2:0 u 42. minutu, ali je u nastavku bio bliži trijumfu nakon što su mu izjednačenje donijeli Noni Madueke i Konor Galager. Na kraju je morao da se zadovolji remijem - 2:2.

„Plavci” su u finišu imali veliku šansu preko Kola Palmera, onda su u sudijskoj nadoknadi i dali gol za pobjedu koji je poništen iz VAR sobe. Ta odluka će izazvati polemike, a šta se dogodilo pogledajte ovdje.

Njukasl je deklasirao Šefild junajted poslije preokreta (5:1) i tri kola prije kraja ga i matematički poslao u Čempionšip.

Dva puta je pogađao Aleksander Isak, po jednom Bruno Gimaraeš i Kalum Vilson, a sopstvenu mrežu je zatresao Ben Ozborn, pa je tim Krisa Vajldera primio čak 97 golova u sezoni, što je negativni rekord Premijer lige.

Vulverhempton je bio bolji od Lutona (2:1), a remi je viđen u duelu Fulama i Kristal Palasa - 1:1.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: