Neverkuzen ne zna da izgubi - Andrih u posljednjem napadu donio remi protiv "švaba"

Bajer Leverkuzen i 46. utakmicu u sezoni nije izgubio, remi sa Štutgartom - 2:2

5159 pregleda 3 komentar(a)
Navijači Bajera uživaju u rezultatima svog kluba, Foto: REUTERS
Navijači Bajera uživaju u rezultatima svog kluba, Foto: REUTERS

Neverkuzen ne zna da izgubi! Imao je Štutgart dva gola prednosti, ali ekipa Ćabija Alonsa se po ko zna koji put ove sezone spasila golom u nadoknadi - večeras je heroj bio vezista Robert Andrih u posljednjem napadu na utakmici - 2:2.

Bajer Leverkuzen je ranije obezbijedio titulu, sjajni španski trener je kombinovao, u startnom sastavu nije bilo prve zvijezde Forijana Virca niti Bonifejsa, a "švabe" su enormni napadački potencijal iskoristili da povedu sa 2:0.

Prvo je u 47. minutu na "Baj ereni" pogodi Kris Fuhrič, a 10 minuta kasnije i Deniz Undav.

I prije promjena u ekipi, Bajer je prepolovio prednost preko Adlija u 62. minutu, potom su u igru ušli i najboji igrači domaće ekipe. Gol defanzivca iz Obale Slovače, Odilona Kosunua je poništen zbog ofsajda, golman Nubel je branio fantastično a vrijeme je isticalo.

Promjene u ekipi Štutgarta u nandoknadi, dale su međutim, još par napada za domaću ekipu a Andrih je pogodio za remi i 46. uzastopnu utakmicu Bajera bez poraza.

Odavno je već "pao" rekord liga petice - Juventusa od 42 utakmice bez poraza, ali sada "farmaceuti" jure još jedan - da sezonu u Bundesligi okončaju bez poraza.

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: