Sitijev „Siti graund” - šampion odgovorio Arsenalu i ostao virtuelni lider

„Građani” golovima Gvardiola i Halanda srušili Notingem forest (2:0)

8503 pregleda 0 komentar(a)
Haland slavi gol u Notingemu, Foto: Reuters
Haland slavi gol u Notingemu, Foto: Reuters

Arsenal je slavio u derbiju sjevernog Londona, Mančester siti je odmah uzvratio na "Siti graundu" - super trka za englesku krunu nastavlja se i nakon 35. kola Premijer lige.

Nisu "građani" igrali spektakularan fudbal, ali su stigli do nova važna tri boda - ekipa Pepa Gvardiole golovima Joška Gvardiola i Erlinga Halanda savladala je Notingem forest (2:0).

Siti tako ostaje virtuelni lider jer uz meč manje ima i samo bod manje od Arsenala, koji je ranije danas savldao Totenhem u gostima (3:2).

Ako u prvom dijelu nisu prolazile poznate Gvardioline akcije, tu je bio Gvardiol da sve prekine golom glavom nakon kornera - asistent je bio Kevin de Brujne.

Notingem je bolje otvorio drugi dio, velike šanse imali su Kris Vud i Muriljo, "građani" s druge strane tokom prvih petnaestak minuta su bili bez šuta u okvir gola, a onda se u 62. minutu na teren vratio Haland...

Samo devet minuta kasnije nestvarni Norvežanin pogodio je za 2:0 i stavio tačku na utakmicu - asistent je ponovo bio maestro De Brujne.

Za vezistu Sitija bila je to 15 asistencija u svim takmičenjima na 21 utakmici koju je odigrao ove sezone - nijedan igrač u Premijer ligi nije namjestio više golova, a najbliži mu je Arsenalov Bukajo Saka sa 14 asistencija, ali na 45 mečeva.

Ujedno, De Brujne je 18. put imao dvije ili više asistencija u meču Premijer lige - najviše od svih.

Siti i Arsenal nastavljaju da zabavljaju Ostrvo, Liverpul je kiksevima u posljednje vrijeme izgubio korak.

Bonus video: