Budućnost je suspendovala Pavličića - navodno, na samo tri mjeseca, ali bi kazna Saveza mogla da bude puno teža

Disciplinski pravilnik FSCG jasno definiše sličan prekršaj, i to po članom 63 "napad na svog ili protivničkog igrača"

21317 pregleda 67 reakcija 28 komentar(a)
Đorđije Pavličić, Foto: FSCG
Đorđije Pavličić, Foto: FSCG

Fudbalski klub Budućnost reagovao je pravovremeno i dan nakon jednog od najtežih incidenata u istoriji kluba, suspendovao golmana Đorđija Pavličića, koji je nakon derbija sa Sutjeskom - otvorenim dlanom, na otvorenoj sceni, udario saigrača Igora Ivanovića.

U saopštenju Budućnosti se, međutim, ne navode konkretniji detalji - o kakvoj se vrsti suspenzije radi, koliko će ona trajati, da li do donošenja konačne odluke...

Mediji su nezvanično objavili da je Pavličić suspendovan na tri mjeseca i sa 20 odsto od mjesečne plate. Ako su ti navodi tačni, onda bi to bila jasna poruka kluba da računa na svog golmana za narednu sezonu - takva suspenzija bi naime, istekla već krajem jula, taman kada će startovati naredni šampionat Crne Gore. Pavličić bi mogao da "uhvati" i neke evropske mečeva, ako, naravno, Budućnost izbori Evropu, a propustio bi samo preostala četiri duela tekućeg prvenstva, kao i završnicu Kupa.

I dok se iščekuje da se Budućnost konkretnije odredi, možemo se prisjetiti kako je podgorički klub reagovao kada su se ovakve, ili slične stvari, događale u prošlosti. Recimo, 2008. godine, tadašnji fudbaler "plavih" Miodrag Zec udario je u autobusu fiziozarapeuta ekipe - momentalno je isključen iz kluba, tadašnji trener Miodrag Ješić nije ga više želio u timu.

Sve su prilike da je Pavličić, barem za sada, izbjegao takav scenario, ali treba sačekati.

Ono što je jasno, 27-godišnjeg golmana očekuje i kazna Fudbalskog saveza i ona bi mogla da bude mnogo teža on one koju mu je "odmjerio" klub, pod uslovom, naravno, da su tačna pomenuta tri mjeseca.

Delegat utakmice je naveo u svom izvještaju da je nekoliko minuta po završetku meča, na terenu došlo do teškog incidenta između fudbalera Budućnosti i jasno je da će slučaj uskoro biti procesuiran i od strane Disciplinske komisije FSCG.

A šta kaže Disciplinski pravlink?

U članu 63, koji spada pod kategoriju "fizički napad na igrača", piše sljedeće:

1) igraču koji fizički napadne svog ili protivničkog na igralištu ili van igrališta, izreći će se disciplinska mjera:

- zabrana igranja od 2-6 utakmica,

a u težim slučajevima kada se utvrdi da je igrača povrijedio ili je imao namjeru da mu nanese težu povredu:

- zabrana igranja od 4-12 utakmica,

- zabrana igranja od 6 mjeseci do 2 godine,

- isključenje iz fudbalske organizacije.

2) za pokušaj se izričke disciplinska mjera.

Jasno je, dakle, da Pavličića čeka kazna i od fudbalske organizacije, ostaje da se vidi pod koju će kategoriju od navedenih disciplinska komisija tretirati incident.

Pamti se da je 2012. godine, tadašnji fudbaler Sutjeske Milorad Krivokapić suspendovan na godinu jer je nakon meča, ispred svlačionice, udario igrača suparničkog tima, Budućnosti, Mitra Pekovića. Otežavajuća okolnost za Krivokapića je bila i ta što je bio u "civilu" - odrađivao je parne kartone i nije imao pravo da se nađe u restriktivnom prostoru ispred svlačionica.

Bonus video: