Leva šou - poljski majstor potvrdio da ostaje, pa het-trikom srušio najmlađi sastav La lige u posljednjih 18 godina

Dva puta glavom i jednom iz slobodnog - Robert Levandovski "riješio" meč protiv deset igrača Valensije (4:2)

14153 pregleda 1 komentar(a)
Levandovski slavi jedan od pogodaka protiv Valensije, Foto: Reuters
Levandovski slavi jedan od pogodaka protiv Valensije, Foto: Reuters

Bild je pred meč Barselona - Valensija objavio izjavu Roberta Levandovskog kojom je poljski majstor otkrio da ostaje u Barseloni i naredne sezone, a nedugo zatim Leva je još jednom pokazao koliko zanči "blaugrani".

Barselona je u 33. kolu La lige, u meču koji su bilježili preokreti, savladala Valensiju (4:2), a tri pogotka koja su odlučila pobjednika postigao je Levandovski - dva glavom i jedan iz slobodnog udarca.

Prvi meč nakon što je i trener Ćavi Ernandes saopštio da ostaje trener Barse sjajnim golom glavom otvorio je Fermil Lopes u 22. minutu, da bi nakon toga uslijedio preokret ekipe Rubena Barahe.

Nekadašnji sjajni vezista kluba sa "Mestaje" večeras je izveo ekipu koja je u prosjeku imala 22 godine i 198 dana (najmlađih 11 u posljednjih 18 godina u Primeri), a njegovi mladići do izjednačenja su stigli nakon nestvarne greške golmana Barse Mark-Andre ter Štegena.

Do kraja prvog dijela Valensija je imala i 2:1, kada je sa penala pogodio Pepelu, a onda je ostala bez golmana Giorgija Mamardašvilija (dobio crveni karton), da bi u drugih 45 minuta uslijedio "Leva šou"...

Poljak je prvi gol glavom postigao u 49. minutu, drugi u 82, a sjajno veče uljepšao je super pogotkom iz slobodnog udarca. Leva je tako stigao do 16 pogodaka u La ligi ove sezone, a ima i osam asistencija.

Barsa ostaje drugoplasirana u La ligi sa 11 bodova manje od budućeg šampiona Reala.

Bonus video: