Brnović: Slučaj sa Pavličićem je zapanjujući, tri mjeseca su duga, tražiću da dovedemo golmana

Trener Budućnosti potvrdio i da je uprava kluba suspendovala Petra Grbića na 30 dana, ali da je njegov stav nakon Grbićevog izvinjenja bio da se kazna smanji na sedam dana

13185 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Trener fudbalera Budućnosti Ivan Brnović potvrdio je u razgovoru za RTCG da je golman podgoričkog kluba Đorđije Pavličić suspendovan na tri mjeseca i 20 odsto od plate do kraja ugovora, a suspenziju, mnogo manju, jednosedmičnu, zakačio je i kapiten Petar Grbić.

Pavličić je nakon utakmice sa Sutjeskom udario saigrača Igora Ivanovića, dok je Grbić ušao u sukob sa trenerom pored klupe za rezerve, 10-ak minuta prije kraja utakmice.

"Slučaj sa Đorđijem Pavličićem je, moram to reći prvenstveno kao čovjek a ne kao trener, zaista zapanjujući. Da se onakve stvari dešavaju između dva igrača unutar tima, pogotovo Budućnosti koja bi trebalo da bude prvo primjer ponašanja, pa tek onda kada su u pitanju igra i rezultati... Zgrožen sam. U tom trenutku nisam vidio šta se desilo, jer sam bio u svlačionici. Kasnije kada sam vidio sve, ostao sam bez teksta", rekao je Brnović za RTCG.

Uprava Budućnosti suspendovala je Pavličića na tri mjeseca - do 30. jula, i do kraja ugovora mu za 20 odsto smanjila platu, potvrdio je Brnović, a 27-godišnjeg golmana čeka i kazna Fudbalskog saveza, moguće još teža.

"Već sam obavio razgovore unutar kluba, moja intencija i insistiranje će biti da dovedemo golmana. Nadam se da ćemo izaći u Evropu i potreban nam je golman koji će biti pojačanje. Ne mogu ništa drugo sada da kažem, tri mjeseca je dug period. Vidjećemo šta će biti poslije 30. jula", poručio je Brnović.

Slučaj sa Petrom Grbićem je, naravno, značajno blaži, ali takođe značajan.

"Poslije moje odluke da ne uđe u igru iz čisto taktičkih razloga, odreagovao je na način koji je bio za kaznu. Uprava kluba ga je kaznila mjesec dana, moj stav je bio da se ta kazna smanji na sedam dana, jer je uputio ljudsko izvinjenje i pokazao da je čovjek koji griješi, a ja praštam. Dobro smo se ispričali u svim strukturama kluba, mnogo toga smo rekli jedni drugima, najviše ono što mislimo, a to je bilo potrebno u ovoj situaciji. Budućnost kao klub ne smije da dozvoli da se ovo više ikada dešava, jer su ovo scene koje prevazilaze sve sportske okvire", istakao je Brnović.

Bonus video: