Tuhel: Idemo u Madrid po pobjedu za "Vembli"; Anćeloti: Bajern igrao svoj najbolji fudbal, Real nije

Reakcije trenera Bajerna i Reala nakon 2:2 u prvom meču polufinala Lige šampiona

12615 pregleda 4 komentar(a)
Tuhel i Anćeloti, Foto: Reuters
Tuhel i Anćeloti, Foto: Reuters

Prvi čin jednog od superklasika evropskog fudbala u polufinalu Lige šampiona završen je sa četiri pogotka i remijem (2:2) u Minhenu, pa je jasno da će Bajern i Real odluku o putniku na "Vembli" rješavati u Madridu.

"Da, i dalje su šanse 50:50 - želimo da odemo u Madrid, pobijedimo i obezbijedimo plasman na 'Vembli'", bio je samouvjeren nakon meča trener bavarskog giganta Tomas Tuhel.

Madridski velikan je vodio golom Vinisijusa Žuniora, Bajern preokrenuo za četiri minuta preko Liroja Sanea i Harija Kejna, da bi remi potpisao Realov Brazilac novim golom - ovog puta sa penala.

"Mislim da je Bajern večeras igrao svoj najbolji fudbal, a mi to nismo. Bilo je teško kada smo gubili, ali pokazali smo energiju, snagu i karakter kako bismo došli do izjednačenja", riječi su velikog Karla Anćelotija, trenera Reala.

Tuhel i Anćeloti sreli su se i prije dvije godine, tada u meču četvrtfinala između Čelsija i Reala, a njemački stručnjak tada je slavio u ludom meču u Madridu, koji na kraju nije bio dovoljan da "plavci" prođu dalje.

"Nije važno da li sam trener koji zna kako se pobjeđuje na stadionu 'Santjago Bernabeu', već da svi vjerujemo da to možemo. To je jedno od najtažim mjesta za pobjedu, ali ljepota fudbala je upravo u takvim izazovima", dodao je Tuhel.

Revanš u Madridu igra se naredne srijede.

Bonus video: