FK Stari aerodrom: Incident izazvali roditelji iz Moskve, naša djeca nisu pokazivala "dvoglavog orla"

"Više roditelja djece FK Integral fizički je napalo jednog od naših roditelja koji se u tom trenutku nalazio među njima, pri čemu su ga bacili na pod, gađali flašama i kamenjem, te zadali više udaraca"

9221 pregleda 182 reakcija 11 komentar(a)
Foto: FK Stari aerodrom
Foto: FK Stari aerodrom

Više medija iz Srbije objavilo je da na Zlatibor kupu, međunarodnom fudbalskom turniru za djece uzrasta od 7 do 14 godina, došlo do incidenta u kojem su učestvovali roditelji igrača Starog aerodroma iz Podgorice i Integral iz Moskve.

Jedan od mlađih fidbalskih kluba iz Crne Gore obratio se "Vijestima" sa željom da objasni šta se tačno dešavalo u finalu turnira održanog na poznatoj srpskoj planini.

Iz Starog aerodroma naglašavaju da se ograđuju od incidenta, da žale što se to desilo ispred djece oba kluba i da je on bio van terena, pa ne može biti doveden u vezu sa podgoričkim klubom kao inicijatorom ovog događaja.

Kako kažu, radi istine moraju da ukažu i na nekoliko činjenica i neistina u tekstovima koji su podijeljeni.

"Prvo, nije tačno da su incident izazvali roditelji naše djece, već roditelji djece iz Moskve. Naime, više roditelja djece FK Integral fizički je napalo jednog od naših roditelja koji se u tom trenutku nalazio među njima, pri čemu su ga bacili na pod, gađali flašama i kamenjem, te zadali više udaraca. Ostali roditelji djece našeg kluba reagovali su kako bi se zaštitio pomenuti roditelj i tražili od obezbjeđenja da pozove policiju. Policija je brzo došla i spriječila veće razmjere incindenta. Za ove navode postoje dokazi i spremni smo da ih prezentujemo nadležnim organima", piše u saopštenju.

Drugo, kako navode, jeste protest i veliko žaljenje zbog ponašanja trenera FK "Integral" iz Moskve.

"On je nakon njihovog pogotka na krajnje neprimjeren, odnosno nekulturan način reagovao prema tribini na kojoj su bili naši navijači. Takve vulgarne gestikulacije nije moguće javno opisati", navode iz Starog aerodroma.

Kako kažu treća stavka je da nije tačno da je dječak povrijeđen u tuči ili bilo kojem dijelu incidenta koji se pominje u tekstu, jer je kako tvrde incident bio van terena i van tribina.

"Na reakciju našeg trenera prilikom, ponovo nesportskog ponašanja trenera iz Moskve, koji je između ostalog za vrijeme našeg slobodnog udarca stajao iza svog gola i tako napustio svoje mjesto nekih 50 minuta, više puta ulazio u teren, preskakao ogradu i išao da se fizički obračuna. Dalje, sudija je dao crveni karton našem treneru, što smo prevazišli tako što samo poslali pomoćnog trenera da nastavi utakmicu, nakon čega je sudija prekinuo utakmicu", stoji u saopštenju.

Naglašavaju da sa indignacijom odbacujeu navode majke koja je dala izjavu da su djeca Starog aerodroma "pokazivala dvoglavog orla".

"To je notorna laž i pokušaj uvlačenja naše djece u političke vode. To nećemo dozvoliti ni dotičnoj gospođi, niti bilo kome drugome. Naš klub je otvoren za sve narode i nacije, te naš klub dijeli ljude samo na ljude i neljude", poručuju iz kluba.

Dodaju da svi pobrojani navodi postoje i na snimku utakmice koji posjeduju.

"A, koji ne dijelimo u javnost na ovako senzacionalističan način, pogotovo zbog naše djece i javnosti koja ne treba biti dovedena u razne zablude. Još jednom želimo da ovim putem izrazimo žaljenje za incident koji se desio jer su djeca tu zbog fudbala, dok su treneri tu da vode utakmicu, sudije da sude fer, a roditelji da uživaju dok gledaju svoju djecu, a ne da svoje frustracije ispoljavaju na ovakvim manifestacijama. Mi ćemo nastaviti da dolazimo u Srbiju jer imamo veliki broj sportskih prijatelja kao što su FK Vojvodina, FK Spartak Subotica, FK Crvena Zvezda, FK Partizan i drugi, što govori o nama i našem odnosu prema sportskoj Srbiji", navodi se u saopštenju.

Fudbalski klub Stari Aerodrom ističe i da osuđuje bilo koju vrstu nasilja.

"Posebno ako se radi o nasilju među djecom, nad djecom ili pred djecom. Naš klub zasnovan je na sportskim vrijednostima i u tom pravcu usmjeravamo i vaspitavamo našu djecu. Svjesni smo da sva naša djeca neće možda biti fudbaleri, ali će svi biti ljudi. Sport, a posebno fudbal tome treba da doprinesu", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: