Podgorica blizu finala NLB ABA2 lige: "Svjesni smo šta nam donosi utakmica u Novom Sadu"

Košarkaši Podgorice sjutra (19) gostuju Vojvodini u drugom meču polufinala NLB ABA2 lige. Tim Dragana Radovića uoči revanša ima 18 poena prednosti

15336 pregleda 12 komentar(a)
Dragan Radović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Dragan Radović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice na dobrom su putu da prvi put u istoriji izbore plasman u finale NLB ABA2 lige - tim Dragana Radovića je prethodne sedmice, u prvoj utakmici polufinala, savladao Vojvodinu 98:80 i pred sjutrašnji (19) revanš u Novom Sadu stekao lijepu prednost.

U Podgorici su svjesni značaja utakmice, a uoči drugih 40 minuta poručuju - cilj je finale.

“Mislim da smo svjesni šta nam donosi utakmica u Novom Sadu. Želimo prije svega da ponovimo dobru igru iz Podgorice, kada smo u prvom meču polufinala protiv Vojvodine, zaista djelovali dobro. Ne opterećujemo se rezultatom, iako ulazimo u revanš sa prednošću koja nije mala. Svjesni smo da je Vojvodina kvalitetna ekipa, koja će imati reakciju nakon prvog susreta. Ipak, nama ostaje da igramo svoju igru i da iz te igre dođemo do rezultata koji će nam osigurati prolaz u finale ABA 2 lige", poručio je trener Podgorice, Dragan Radović.

Jedan od igrača koji je obilježio prvi meč je centar Filip Anđušić.

“Očekuje nas jako teška utakmica protiv Vojvodine, koja će sigurno dati maksimum i pokušati da izbori finale na domaćem terenu. Sa druge strane, što se nas tiče dolazimo sa jednim ciljem, a to je da izborimo finale ABA 2 lige. Siguran sam da svako od nas shvata važnost utakmice i nadam se da ćemo iskoristiti prednost koju smo stekli u prvoj utakmici i napraviti još jedan veliki rezultat. U sjajnoj smo formi, imamo nevjerovatnu atmosferu i nadam se da će to biti naša snaga”, poručio je Anđušić.

Filip Anđušić
Filip Anđušićfoto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Vojvodina će imati težak zadatak da nadoknadi 18 poena minusa.

“Izuzetno je važno da ne krenemo od starta da jurimo tih 18 poena razlike, nego da probamo da povratimo naš identitet, identitet ekipe koja je imala 15 vezanih pobjeda u prvom dijelu sezone i 14 vezanih pobjeda u drugom dijelu sezone. Mi smo tim koji svoje samopouzdanje stiče kroz odbranu i ne smijemo psihički da padnemo ukoliko i nakon dobre odbrane protivnik nastavi da pogađa u kontinuitetu", kazao je trener Vojvodine Miloš Isakov-Kovačević.

Tim iz Novog Sada će morati da igra veoma dobro u defanzivi kako bi zaustavio raspoloženog rivala.

"Vidjeli ste u prvom meču koliko je kvalitetna ekipa Podgorice, koliko imaju napadački potentne igrače. Oni su već nekoliko puta pokazali da ti procenti šuta nisu slučajni. Prije neki dan su u Pljevljima dali 121 poen, tako da sigurno nas čeka izuzetno teška utakmica koja će biti dosta slična prvom meču. Mi moramo da izdržimo sve mentalno i psihički i da igramo ono što smo igrali tokom cijele godine kako bismo mogli da dođemo u situaciju da napravimo malo čudo”, poručio je Isakov-Kovačević.

I pored velikog minusa, u Vojvodini vjeruju da mogu da izbore finale.

“Znamo u kakvoj smo situaciji. Ovo je najbitniji trenutak u sezoni, a trenutno i najteža situacija. Mislim da je najbitnija naša psihička priprema na kojoj radimo. Siguran sam da svaki igrač u ekipi vjeruje u plasman dalje. Ne bismo ni dolazili da ne vjerujemo. Mnogo puta ove sezone smo dokazali da smo sposobni da nadoknadimo tu razliku, a i da napravimo veću za manje od 40 minuta. Analizirali smo utakmicu i napravili plan kako bi trebalo da igramo. Vjerujem u sebe i sve što smo uradili ove sezone i nadam se dobroj utakmici u četvrtak", poručio je košarkaš Novosađana, Stefan Savić.

Bonus video: