Dečić bi da se primakne istoriji

Meridianbet Prva fudbalska liga - lider gostuje Rudaru, Budućnost ide u Tivat, Sutjeska protiv Petrovca

4404 pregleda 2 komentar(a)
Dečić gostuje u Pljevljima, Foto: FSCG
Dečić gostuje u Pljevljima, Foto: FSCG

Kolo raspleta prije sedam dana nije donijelo ništa novo u borbi za titulu, osim što je Dečić AdmiralBet nakon boda u Baru, te remija Budućnosti i Sutjeske Meridianbet, za jedan korak bliži tituli. Ipak, na dnu tabele je prošlo kolo nagovijestilo da je Rudar najbliži ispadanju nakon što je izgubio od Mladosti Lob.bet i sada je udaljen četiri boda od zone baraža.

Danas, u prvoj od četiri posljednje runde, Dečić u pohodu na istorijski pehar gostuje upravo Rudaru i trijumfom bi napravio možda i ključan korak ka cilju. Pljevljaci, s druge strane, ogorčeni porazom na “DG areni”, oglasili su se saopštenejm u kojem su za lošu situaciju na tabeli okrivili i loše suđenje u Meridianbet 1. CFL...

S druge strane, u Tuzima su mirni, sve zavisi od njih, jer osim tri boda viška, od aktuelnog prvaka Budućnosti imaju i bolji međusobni skor.

Dobro raspoloženje je očigledno u taboru lidera, a sve suprotno je u Budućnosti i oko nje koju potresaju skandali, suspenzije, pa i prijetnje porodici trenera Ivana Brnovića... Tako je Uprava policije najavila da će snimati današnju utakmicu protiv Arsenala u Tivtu u kojoj Podgoričane zanima samo pobjede.

- Kada igrate za Budućnost, sve osim pobjede je neuspjeh. Naša obaveza je da uđemo u utakmicu sa stavom i željom da slavimo. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i spremni na sve kako bismo došli do tri boda. Nema nepoznanica, igraćemo već peti put protiv Tivćana ove sezone, znamo da su dobra ekipa, ali i da nemaju rezultatski imperativ. Vjerujem da ćemo biti dominantni i da ćemo slaviti - kazao je napadač “plavih” Ivan Bojović.

Sutjeska u posljednjem terminu (18 časova) dočekuje Petrovac, koji je u mirnoj luci, ali Jedinstvu Franca i Mornaru nije svejedno. Bjelopoljcima pobjeda znači lakšeg rivala u baražu, a Baranima su bodovi potrebni u trci za treće mjesto i Evropu. Mornar je na bod manje od Sutjeske...

- Poznajemo sve dobre strane Jedinstva, ali moramo da idemo na pobjedu u svakoj utakmici do kraja. Tako ćemo i u Bijelom Polju od starta staviti do znanja da nas jedino zanimaju tri boda - istakao je vezista Barana, Andrija Kaluđerović.

PAROVI 33. KOLA

ARSENAL - BUDUĆNOST 17.00

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

RUDAR - DEČIĆ 17.00

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

JEZERO - MLADOST 17.00

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

JEDINSTVO - MORNAR 17.00

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

SUTJESKA - PETROVAC 18.00

Sudija: Dejan Marković (Bar).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: