Dortmund silovit, "švabe" zabrinule Bajern

Štutgart slavio protiv Bajerna, Borusija Dortmund deklasirala Augsburg u 32. kolu Bundeslige

3015 pregleda 0 komentar(a)
Rojs je bio najbolji u 425. nastupu u žutom dresu, Foto: REUTERS
Rojs je bio najbolji u 425. nastupu u žutom dresu, Foto: REUTERS

Pobjedom nad Pari Sen Žermenom u prvom polufinalnom meču Lige šampiona - 1:0, Borusija Dortmund je obezbijedila Uefin koeficiejnt Njemačkoj za pet mjesta u Ligi šampiona i bila je bez rezultatskog imperativa u 32. kolu Bundeslige.

I ikona i kapiten kluba Marko Rojs je najavio oproštaj na kraju sezone od dresa "milionera", bio je starter i učinak - gol i dvije asistencije u pobjedi nad Augsburgom od 5:1.

U pola sata se znao pobjednik, jer je dva gola dao Mukoko, između njih se upisao i Malen, a gosti su jedini gol dali u 32. minutu preko Vargasa.

Rojs se upisao u 34. minutu. U nastavku samo gol Nmeče u 64. minutu na dodavanje Rojsa, za konačnih 5:1. Rojs je dva minuta kasnije ispraćen ovacijama sa terena.

Za razliku od dobre uvertire Dortmunda pred revanš u Parizu, Bajern je izgubio u Štutgartu sa 3:1, pred susret sa Real Madridom na "Bernabeu" u polufinalu Lige šampiona.

Leonidas Stergiu u 29. minutu je doveo "švabe" u vođstvo, Hari Kejn izjednačio sa penala u 37. U finišu Korejac Vu Jon (83) i u nadoknadi Silas, dali su pečat sjajnoj sezoni Štutgarta, koji će igrati u Ligi šampiona.

Volfsburg je kući bio bolji od Darmštata sa 3:0, a Verder je remizirao sa Menhengladbahom (2:2).

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: