Pioniri Budućnosti blistali na Zlatiboru, Božović i Đurišić sada uče neke nove klince

Mladi Podgoričani su jedva prošli grupu, a onda u polufinalu i finalu dali rivalima - Spartaku i Napretku, čak sedam golova

2907 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Balša Božović i Milan Đurišić bili su među predvodnicima jedne od najtalentovanijih generacija Budućnosti posljednjih decenija - čuvene klase 87, stasavali su u ekipi koja je pobijedila Deportivo, "zakačili" su i SCG ligu, potom naravno i samostalnu CG.

Dvadesetak godina kasnije, Božović i Đurišić su učitelji - nekim novim klincima, pionirima Budućnosti.

Generacija petnaestogodišnjaka potvrdila je talenat, ovih dana, trijumfom na jakom internacionalnom turniru - ISF kupu na Zlatiboru.

Balša Božović, Milan Đurišić, Srđan Radonjić, Omladinci Budućnosti
foto: Privatna arhiva

Mladi Podgoričani imali, su zapravo, najteži posao u grupi - kada su uspjeli da je prođu, nakon poraza od rumunskog Kluža i kruševačkog Napretka po 1:0, te trijumfa nad makedonskim New Starsom 4:1, sve ostalo je bilo "pjesma".

Teško im je, doduše, bilo i u četvrtfinalu, protiv komšijskog Starog aerodroma, gdje su slavili 1:0.

A onda su, u velikom stilu, zablistali kada je bilo najvažnije - 4:0 protiv subotičkog Spartaka u polufinalu, 3:0 protiv Napretka u finalu. Revanširali su se Kruševljanima za poraz u grupi.

"I u mečevima koje smo izgubili bili smo bolji, ali smo puno promašivali. Sve je, srećom, došlo na napltatu u eliminacionoj fazi", kaže Đurišić, Božovićev asistent.

Osim Starog aerodroma, crnogorski fudbal u ovoj kategoriji predstavljali su OFK Titograd, koji je ispao od Crvene zvezde u četvrtfinalu, kao i Kom, koji je bio treći u svojoj grupi.

Bonus video: