Đirona opet nadigrala Barsu i krunisala „kralja”: Real Madrid 36. put u istoriji prvak Španije

Drugi put u sezoni mali katalonski klub bolji od velikana

24368 pregleda 54 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2024. 23:31h

Real Madrid je prije dvije sedmice pobjedom nad Barselonom praktično okončao šampionsku trku, a danas mu je trofej „uručila” Đirona, tim koji je ne tako davno bio lider La Lige i koji je apsolutni hit sezone u Španiji.

Znalo se da mali katalonski klub teško može da parira velikanima na duže staze, a četiri kola prije kraja je uradio dovoljno da stavi tačku na borbu za pehar - ako je uopšte i bilo nakon što je tim Karla Anćelotija 21. aprila na svom terenu savladao Barsu 4:2.

„Kraljevski klub” je ranije danas bio bolji od Kadisa 3:0, dok je Đirona nadigrala Barselonu 4:2 i preuzela drugo mjesto na tabeli - tako je stavljena tačka, Real je osigurao 36. titulu u istoriji.

Barsa je u Đironi povela u 4. minutu golom Andreasa Kristensena, a već u 5. je poravnao Ukrajinac Artjom Dovbik.

Bila je to samo najava uzbuđenja koja su sigurno pratili i navijači Reala, iako je dugo izgledalo da je Barsa spremna da ako ništa drugo odloži šampionsko slavlje najvećeg rivala.

Robert Levandovski je do odmora iz penala vratio vođstvo prvaku, a domaćin je sve karte na napad bacio u posljednjih dvadesetak minuta i isplatilo mu se - dva puta Portu i jednom Migel Gutijeres učinili su da Đirona drugi put u sezoni bude bolja od velikana sa „Nou kampa”.

I Atletiko Madrid je drugi put bio bolji od Majorke, ponovo kao i u prvom dijelu sezone sa 1:0.

Gol za tri boda koja su "kolćonerose" dovela pred vrata Lige šampiona postigao je Rodrigo Rikelme u 5. minutu.

Crnogorski reprezentativac Stefan Savić u igru je ušao u 90. minutu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: