Dinamu otvoren put ka novoj tituli: Rijeka vodila i dominirala, a onda je Bruno Petković pokazao kakav je majstor

Zagrepčani slavili na Rujevici 2:1 u ključnom meču u šampionskoj trci

9931 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Rijeke su do prije sedam dana imali otvoren put ka tituli šampiona Hrvatske, a tri kola prije kraja su postali autsajderi u borbi za naslov sa zagrebačkim Dinamom.

Dežurni prvak je u prošlom kolu poslije poraza Rijeke od Lokomotive u Zagrebu preuzeo prvo mjesto, a razliku je napravio večeras na Rujevici u direktnom duelu sa timom u čijem stručnom štabu radi bivši crnogorski reprezentativac Radomir Đalović.

„Modri” su savladali Rijeku 2:1 poslije preokreta i stigli do ogromna četiri boda prednosti.

Dinamo u prvom poluvremenu bio očajan, nije imao ni šut, a domaćin je bolju igru krunisao u 50. minutu kada je bivši napadač tima sa Maksimira Marko Pjaca bio siguran iz penala.

Sve do 75. minuta Rijeka je imala kontrolu, a onda se pojavio reprezentativac Bruno Petković koji je majstorijom iz slobodnog udarca potpuno okrenuo utakmicu.

Rijeka je potom mogla i da povede 2:1, a onda je primila gol za 1:2 - strijelac je bio Albanac Arber Hodža u 89, pa Dinamo gazi ka 25. tituli, a sedmoj u nizu...

„Nažalost, karte nisu bile na našoj strani. Šta reći kada igrate protiv Dinama i imate 26 šuteva naspram tri rivala, kad njegov prvi šut bude gol... Vjerovatno smo izgubili u borbi za titulu, ali i ja i svi u Rijeci smo ponosni”, rekao je trener Rijeke Željko Sopić.

Rijeka, naravno, i dalje ima šanse da se domogne titule, ali je realnije da se posveti borbi za trofej u Kupu Hrvatske, gdje je u finalu čeka dvomeč sa Dinamom.

Prva utakmica je 15. maja u Zagrebu, revanš 22. u Rijeci.

„Sve ovo mi izgleda nestvarno. Prošli smo svašta - kao da su svi samo čekali da Dinamo potone i da nije dominantan. To je valjda prirodno. Još jednom smo pokazali kvalitet i vratili se na vrh”, kazao je trener Dinama Sergej Jakirović, koji je početkom sezone napustio Rijeku da bi se preselio na Maksimir.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: