Bitka za elitu pred praznim tribinama

Fudbaleri Bokelja i Otrant-Olimpika igraju u Kotoru odlučujući meč za plasman u Prvu ligu (19 h)

7356 pregleda 3 komentar(a)
Kolo odluke u Drugoj ligi, Foto: FSCG
Kolo odluke u Drugoj ligi, Foto: FSCG

Putnik u elitu mogao bi da bude odlučen danas, pred praznim tribinama - veliki drugoligaški derbi između Bokelja i Otrant-Olimpika (19 h) neće uživo imati ko da gleda, osim službenih lica, zbog kazne koju su dobili Kotorani nakon tuče po završetku meča sa Komom u kojoj su učestvovali čak i gledaoci.

U međuvremenu, dva medijska apela koja su stigla i iz ulcinjskog kluba - da se igra sa navijačima, nisu urodila plodom, jer pravila su pravila...

U svakom slučaju, tri kola prije kraja (nakon današnjeg duela ostaće dva) mnogo toga bi moglo da bude poznato. Otrant je prvi sa dva boda više i eventualna pobjeda dovela bi ga na prag premijernog, istorijskog plasmana u elitu. Izabranicima Dejana Vukićevića bi u slučaju pobjede bio dovoljan samo bod u preostala dva kola, jer bi imali i bolji međusobni skor od Ulcinjana, s obzirom na to da su sva tri ovosezonska međusobna duela dva vodeća tima završena neriješeno.

Otrant i remijem zadržava pol-poziciju (do kraja sezone dočekuje Berane, gostuje Igalu), dok Kotorani imaju šansu da trijumfom sve preokrenu i vrate se na prvu poziciju, koju su držali do prije nekoliko kola, ali su je izgubili porazima od Igala i Koma.

Izabranici Slobodana Draškovića se do kraja sezone sastaju još sa Podgoricom u gostima i Internacionalom kod kuće.

Prvoplasirani ide direktno u elitu, drugoplasirani i trećeplasirani igraju baraž sa 8. i 9. iz Prve lige. Baraž je gotovo i teoretski osigurala Podgorica, koja na trećem mjestu ima devet bodova više od Grblja, a za vodećima zaostaje 17, odnosno 19 bodova.

Važni mečevi za opstanak igraju se danas, u 34. kolu. Posljednjeplasirano Berane i teoretski se preselilo u niži rang nakon što je Kom u srijedu u zaostalom meču pobijedio Podgoricu i pobjegao im 10 bodova.

Pretposljednji Internacional je na mjestu koje takođe donosi ispadanje, ima tri boda manje od Koma (danas opet igra sa Podgoricom), te pet manje od Iskre, kojoj gostuje u Danilovgradu. Danas igraju još Lovćen - Grbalj i Igalo - Berane.

Svi mečevi počinju u 17 časova, osim derbija koji je dva sata kasnije.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: