Je li u derbiju odlučen novi prvoligaš: Bokelj nakon sedam godina na pragu povratka u elitu

Kotorani u direktnom duelu za prvo mjesto pobijedili Otrant 2:1 i dva kola prije kraja preuzeli prvo mjesto sa bodom prednosti u odnosu na Ulcinjane

12833 pregleda 93 reakcija 8 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Dva kola prije kraja Bokelj je preuzeo "pol-pozciju" na drugoligaškoj tabeli i došao na korak od plasmana u elitu.

Kotorani su u velikom derbiju, direktnom obračunu za prvo mjesto, pobijedili Otrant-Olimpik 2:1, pred praznim tribinama kotorskog stadiona (kazna) i vratili se na prvo mjesto, sa bodom više od Ulcinjana.

U posljednja dva kola tim Slobodana Draškovića gostuje Podgorici (već je osigrala baraž za elitu) i dočekuje Internacional (već je ispao) i ima sve u svojim rukama.

Ako pobijedi u oba meča - plasiraće u Prvu ligu.

Otrant dočekuje Berane i gostuje Igalu - treba da osvoji šest bodova, ali i dočeka kiks Kotorana.

Navijači Bokelja zapalili su baklje van stadiona, "iza zida" su pružili podršku svojim fudbalerima, koji su na terenu znali da proslave vjerovatno ključnu pobjedu. Kotorani su na pragu povratka u elitu nakon sedam godina...

Tri prethodna duela Bokelja i Otranta ove sezone završena su remijima, a ako je večeras odlučen novi prvoligaš - onda je najpravednije što se to dogodilo baš u derbiju.

Kotorani su poveli u 12. minutu, kada je golman gostiju Jasmin Agović očajno reagovao nakon udarca sa lijeve strane, a Fatih Muković je ugurao u mrežu.

FK Bokelj, Fudbaleri Bokelja
foto: FSCG

Izjednačenje je stiglo vrlo brzo, svega šest minuta kasnije - Petra Sklendera je lopta pogodila u ruku nakon udarca, internacionalni sudija Nikola Dabanović opravdano je pokazao na bijelu tačku, a Kristijan Škrelja je bio precizan sa 11 metara.

Otrant, Fudbaleri Otranta, Otrant-Olympic
foto: FSCG

Rezultat 1:1, koji je odgovarao gostima, bio je aktivan sve do finiša, a onda odluka nakon prekida.

Korner za Bokelj sa lijeve strane, gužva u šesnaestercu i pogodak - lopta je pogodila Japanca Ju Horikea, igrača Otranta i odbila se u mrežu za veliko slavlje Kotorana. Igrao se 78. minut - da li je novi prvoligaš odlučen autogolom?

Fudbaleri Bokelja, FK Bokelj
foto: FSCG

Bokelj je posljednji put igrao u Prvoj ligi u sezoni 2016/17.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: