Atalanta pokazala snagu i protiv Rome, Juve i Bolonja definitivno u Ligi šampiona

„Boginja” veoma blizu da kroz Seriju A dođe do elite, mada ima šansu da to uradi i trofejom u Ligi Evrope

11256 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Atalanta je pregazila Romu, iako rezultat to ne pokazuje.

„Boginja” je u Bergamu pobijedila 2:1, napravila veliki korak ka Ligi šampiona i istovremeno u evropsku elitu poslala Juventus i Bolonju, koji dijele treće mjesto na tabeli Serije A.

Tim Đanpjera Gasperinija je poslije 20 minuta vodila 2:0 golovima Šarla de Ketelarea, do poluvremena je moglo da bude makar 5:0 - Belgijanac je imao nekoliko šansi za het-trik, prijetili su i Đanluka Skamaka, Ademola Lukman, Teun Kopmeiners...

Dominacija je nastavljena i u drugom dijelu, a onda je Roma iz jedne od rijetkih akcija pred golom domaćina dobila penal poslije duela Tamija Ejbrahama i Martena de Rona - siguran sa bijele tačke je bio Lorenco Pelegrini, pa se utakmica neočekivano otvorila.

„Vučica” je, ipak, bila daleko od izjednačenja, nije uradila ništa sem polušanse Romelua Lukakua.

Atalanta je peta na tabeli sa 63 bodova (5. mjesto vodi u Ligu šampiona) i ima meč manje od Rome i Lacija uz tri odnosno četiri boda više...

Bergamaski su veoma blizu da kroz prvenstvo osiguraju plasman u Ligu šampiona, a to mogu da urade i ako osvoje Ligu Evrope - u finalu će se 22. maja sastati sa Bajerom u Dablinu.

U slučaju da Atalanta dođe do trofeja otvorilo bi se još jedno mjesto za Seriju A, pa rimske rivale u posljednja dva kola čeka borba za poziciju broj šest, kao i da se nadaju da će Atalanta osvojiti pehar.

Juventus je ranije danas ponovo razočarao - osvojio je samo bod na svom terenu protiv Salernitane, koja je odavno ispala u Seriju B (1:1).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: