Juve pokazao Atalanti kako se osvajaju trofeji - "bjankoneri" 15. put "zagrlili" pehar Kupa Italije

Stara dama u finalu Kupa Italije pogotkom Dušana Vlahovića savladala Atalantu (1:0), klub iz Bergama ostaje samo na jednom trofeju osvojenom daleke 1963.

13272 pregleda 1 komentar(a)
Veliko slavlje Juventusa u Rimu, Foto: Reuters
Veliko slavlje Juventusa u Rimu, Foto: Reuters

Atalanta je mnogo puta ove sezone "šarmirala" načinom na koji igra, ali kada su u pitanju bitke za trofeje noćas je još jednom naučila kako to rade velikani...

Juventus i kada ne blista zna kako se stiže do pehara, "bjankoneri" su golom Dušana Vlahovića "rasplakali" "boginju" i 15. put osvojili Kup Italije - večeras u Rimu 1:0.

Pogodak koji je značio prvi trofej Juvea u posljednje tri godine stigao je već u četvrtom minutu kada je Andrea Kambijazo sjajno pronašao Vlahovića, a reprezentativac Srbije "progutao" Isaka Heina i zatresao mrežu.

Nakon toga Juve je igrao na svoj način, Masimilijano Alegri je napravio "zid" ispred gola svoje ekipe, pa od Atalantine lepršave igre nije bilo ništa.

Jedan šut u okvir gola, kada je Ademola Lukman pogodio stativu, premalo je za ekipu koja je ove sezone držala čas Liverpulu i mnogim ekipama u Italiji i Evropi.

Klub iz Bergama tako ostaje na samo jednom peharu osvojenom kroz istoriju - upravo Kup Italije iz dalake 1963. Novu šansu da prekine prokletstvo Atalanta će imati za sedam dana u finalu Lige Evrope protiv Bajera iz Leverkuzena.

S druge strane, Juve je možda ponovo bio daleko od "skudeta", ali vratio se u Ligu šampiona i sezonu "začinio" jednim peharom.

Kada je u pitanju Kup Italije daleko iza Juventusa po broju trofeja su Inter i Roma sa po devet trijumfa.

Bonus video: