Dan za titulu? Dečić može da slavi već sjutra kraj Bistrice

Sjutra se u pretosljednjem, 35. kolu Meridianbet 1. CFL sastaju Sutjeska Meridianbet - Dečić Admiralbet, Budućnost - Mornar, Jezero - Rudar, Arsenal - Mladost Lob.bet, Jedinstvo Franca - Petrovac.

6406 pregleda 22 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Mečevi 35, pretposljednjeg kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige igraju se sjutra, svi u istom tereminu - 19 časova.

Sastaju se Sutjeska Meridianbet - Dečić Admiralbet, Budućnost - Mornar, Jezero - Rudar, Arsenal - Mladost Lob.bet, Jedinstvo Franca - Petrovac.

Moglo bi ovo da bude kolo konačne odluke kada je u pitanju šampionska trka - Dečić će i matematički osvojiti prvi trofej u istoriji kluba ako savlada Sutesku kraj Bistrice.

I remi bi izabranike Milorada Pekovića odveo do cilja ukoliko Budućnost pod Goricom, u još jednom derbiju kola, ne pobijedi Mornar. Pa čak i poraz, ako izgubi Budućnost.

Dva kola prije kraja Tuzani imaju tri boda više i bolji međusobni skor, pa im je sjutra dovoljno da protiv Sutjeske ostvare barem isti rezultat kao Budućnost protiv Mornara.

U protivnom, stvari će se prolongirati za posljednje kolo kada Dečić dočekuje Arsenal, a Budućnost gostuje Petrovcu.

Paralelno se vodi trka za Evropu, a Budućnost i Mornar igraju direktnan okršaj - Barani bi se čak u slučaju trijumfa pod Goricom izjednačili na 2. poziciji i kolo prije kraja imali bi bolji međusobni skor.

Trećoj poziciji, koja bi mogla da donese Evropu ako Budućnost osvoji Kup, još se nada Sutjeska, koja mora da pobijedi oba meča do kraja sezone (danas protiv Dečića kući, u posljednjem kolu protiv Rudara u Pljevljima) i da se nada da Mornar izgubiti obje utakmice (gostuje Budućnosti, čeka Jezero).

Nije sve potpuno riješeno ni na dnu, ali se stanje nazira - Rudar će se preseliti u Drugu ligu ako ne pobijedi Jezero u Beranama, ili ako Jedinstvo osvoji barem bod kući protiv Petrovca.

Pljevljaci su, dakle, jednom nogom u nižem rangu, što bi bilo njihovo prvo ispadanja u samostalnoj Crnoj Gori, a Budućnost, Sutjeska i Petrovac ostala bi jedina tri kluba koja su od 2006. godine neprestano bila u eliti.

Jedinstvu je, dakle, dovoljan i bod da osigura pretposljednju poziciju i baraž (vjerovatni sa Otrantom), a Arsenalu takođe remi protiv Mladosti DG da otkloni sve dileme.

Mladost će, ako se ne dogodi čudo i dobije oba meča do kraja, a Arsenal izgubi oba, u baražu igrati sa komšijskom Podgoricom.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: