Modrić želi šestu titulu Lige šampiona sa Realom

Veliko finale između Reala i Borusije Dortmund igra se u subotu 1. juna na kultnom Vembliju

3916 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Realova legenda Luka Modrić nada se osvajanju šestog trofeja Lige šampiona.

"Kraljevski klub" je favorit da kruniše sezonu u velikom finalu elitnog evropskog takmičenja, koje u subotu na Vembliju igra protiv Borusije Dortmund.

"Opet smo u finalu, što je nevjerovatno. Ovo što mi proživljavamo i ostvarujemo je jedinstveno", izjavio je 38-godišnji Modrić za Real Madrid TV.

Hrvatski reprezentativac stigao je u Real 2012. godine iz Totenhema i u prethodnih 11 sezona čak pet puta je podigrao najvredniji pehar u klupskom fudbalu.

Prvi je osvojio 2014. u Lisabonu (Real - Atletiko 4:1), potom tri zaredom od 2016. do 2018. (ponovo protiv Atletika, penalima u Milanu, 4:1 protiv Juventusa u Kardifu, 3:1 protiv Liverpula u Kijevu) i za sada posljednji 2022. u Parizu (1:0 protiv Liverpula).

Pet finala - pet pobjeda, slijedi šesto.

"Možda se čini jednostavnim, ali izuzetno je teško doći do finala. Zato mu se radujemo i zato je ovo nešto lijepo", dodao je Modrić.

Današnji Realov trening u predgrađu Madrida Valdebebas bio je otvoren za novinare u sklopu "Dana otvorenog za medije", kojeg uoči finala inicira organizator takmičenja - UEFA. Nakon treninga su igrači davali kratke izjave.

Modrić je istakao koji igra za Real Madrid od ljeta 2012., rekao je da će on i igrači o samoj utakmici početi da misle tek kada krenu na put u London.

"Vjerujemo u sebe, jer je iza nas spektakularna sezona", dodao je.

Real Madrid je osvojio špansko prvenstvo i Superkup.

"Sada ćemo opet biti u svom najboljem izdanju i nadam se da ćemo donijeti u Madrid 15. titulu prvaka Europe", istako je Modrić, koji je u završnim pregovorima o produžetku ugovora sa Realom na još jednu sezonu.

Napomenuo je da je oduševljen kako njega lično dočekuju navijači.

"Ne samo navijači Real Madrida nego i oni na drugim stadionima. To je nešto najljepše što može doživjeti kao fudbaler. Nemam dovoljno riječi kako bih opisao taj osjećaj i zahvalio im", rekao je.

Modrić trenutno pregovara s upravom kluba oko produženja ugovora koji ističe za mjesec dana. Ove sezone je nastupio u 45 utakmica, od čega je polovinu započeo u startnoj postavi.

Zamjenik kapitena Modrić i kapiten Naćo Fernandes će u slučaju pobjede nad Borusijom doći do svog 26. pehara, čime bi postali najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj istoriji Real Madrida.

"Sada nam ostaje posljednji korak. Bićemo usresređeni kako bismo odigrali spektakularnu utakmicu", zaključio je Modrić.

Borusia Dortmund je završila sezonu na petom mjestu u njemačkom prvenstvu.

Bonus video: