Kurtoa ne ide na Euro, Tedesko objavio spisak Belgije za šampionat kontinenta

Selektor "đavola" odlučio se za 25, a ne 26 igrača, a na njemu je i povratnik Aksel Vicel - Belgija će jedan od pripremnih mečeva za EP odigrati protiv Crne Gore, 5. juna u Briselu

7385 pregleda 4 komentar(a)
Kurtoa, Foto: Reuters
Kurtoa, Foto: Reuters

Moglo je da se nasluti, sada je i zvanično - možda i najbolji golman planete Tibo Kurtona neće nastupiti na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Njemačkoj.

Domeniko Tedesko, selektor Belgije, saopštio je spisak igrača na koje računa za Euro 2024, na njemu su tri golmana, ali ne i čuvar mreže Real Madrida.

Kurtoa se nedavno oporavio od povrede ligamenata, u pojedinim utakmicama podsjetio na svjetsku klasu, ali Tedesko očigledno nije htio da rizikuje, a vjerovatno je na sve uticalo i ponašanje golmana prije godinu tokom kvalifikacija.

Čuvar mreže Reala tada je napustio trening kamp Belgije nakon što u meču sa Austrijom nije bio kapiten "đavola".

Navodno je Kurtoa zamjerio selektoru što je u odsustvu Kevina de Brujnea traku nosio Romelu Lukaku, a ne on.

Kada je u pitanju spisak, Tedesko se odlučio za 25, a ne 26 igrača, a na njemu je i povratnik Aksel Vicel, nekadašnji vezista, a sada štoper Atletiko Madrida.

Ostatak tima je paklen sa dobro poznatim majstorima poput De Brujnea, Lukakua, Žeremija Dokua, Leandra Trosara, Šarla de Ketelarea...

Jedan od pripremnih mečeva pred Euro reprezentacija Belgije odigraće protiv Crne Gore - 5. juna u Briselu.

Golmani: Koen Kastels (Volfsburg), Tomas Kaminski (Luton), Mats Sels (Notingem Forest).

Odbrana: Jan Fertongen (Anderleht), Zeno Debast (Anderleht), Vut Fas (Lester), Timoti Kastanj (Fulam), Artur Tet (Ren), Maksim de Kajper (Briž), Aksel Vicel (Ateltiko Madrid), Toma Menije (Trabzon)

Vezni red: Amadu Onana (Everton), Aster Vranks (Volfsburg), Juri Tilemans (Aston Vila), Orel Mangala (Lion), Janik Fereira Karasko (Al Šabab), Kevin De Brujne (Mančester siti), Artur Fermeren (Atletiko Madrid).

Napad: Dodi Lukebakio (Sevilja), Žeremi Doku (Mančester siti), Luj Openda (Lajpcig), Leandro Trosar (Arsenal), Romelu Lukaku (Roma), Šarle de Ketelare (Atalanta), Johan Bakajoko (PSV).

Bonus video: