Mendilibar: Proslavićemo titulu kako treba; Italijano: Nismo zaslužili poraz

Fudbaleri Olimpijakosa osvojili su sinoć titulu u Ligi konferencija, pošto su u finalu u Atini poslije produžetaka pobijedili Fiorentinu 1:0

3157 pregleda 0 komentar(a)
Mendilibar u zagrljaju El Kabija, Foto: Reuters
Mendilibar u zagrljaju El Kabija, Foto: Reuters

Trener Olimpijakosa Hose Luis Mendilibar rekao je, poslije osvajanja Lige konferencija, da je presrećan što su postigli ono što taj klub nikada ranije nije postigao.

Fudbaleri Olimpijakosa osvojili su sinoć titulu u Ligi konferencija, pošto su u finalu u Atini poslije produžetaka pobijedili Fiorentinu 1:0.

To je prvi evropski trofej Olimpijakosa u klupskoj istoriji.

"Osjećam veliku sreću što sam pomogao da se navijači Olimpijakosa ovako osjećaju, posvećujem im ovu pobjedu. Srećan sam što smo postigli nešto što naš klub nikada ranije nije uradio. Proslavićemo to kako treba, a onda ćemo početi da radimo na onome što slijedi", rekao je Mendilibar.

Jedini gol na AEK Areni je postigao Ajub El Kabi u 116. minutu.

"Svi zajedno smo ovo osvojili. Svi smo zajedno, jedna porodica", rekao je on poslije utakmice.

Fiorentina je izgubila peto od šest evropskih finala u svojoj istoriji, a prošle godine u finalu Lige konferencija izgubila je od Vest Hema (2:1).

"Razočaranje po drugi put. Razočaravajuće jer smo ponovo imali mnogo šansi da postignemo golove, ali momci su uradili sve što su mogli. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo ovu utakmicu. To je ogromno razočaranje za mene", rekao je trener Fiorentine Vinćenco Italijano.

Bonus video: