Borba za prvo mjesto - Crnogorke protiv Grčke u gostima nastavljaju kvalifikacije

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore od 17 sati u Heraklionu igra meč 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

3479 pregleda 0 komentar(a)
Slađana Bulatović, kapitenka Crne Gore, Foto: FSCG
Slađana Bulatović, kapitenka Crne Gore, Foto: FSCG

Crnogorske fudbalerke su furiozno otvorile kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025, upisale su dvije pobjede na svom terenu, dale ukupno 11 golova, primile svega dva...

I računali su se trijumfi protiv Andore (6:1) i Farskih Ostrva (5:1), a šta može da se očekuje od prvog gostovanja i sudara sa favoritom?

Izabranice Mirka Marića danas od 17 sati u Heraklionu gostuju Grčkoj, koja je takođe ostvarila maksimalan učinak u prve dvije runde - bilo je 1:0 na gostovanju Farankama, pa 3:0 protiv Andore na svom terenu...

- Grčka je favorit u ovoj grupi, jer je došla iz višeg ranga. Možda se očekivalo da će njene pobjede u prva dva kola da budu ubjedljivije, ali to je tim koji ima kvalitet i agresivnost, koji ima dobre igračice... Međutim, iza nas je nekoliko dobrih mečeva, čini mi se da rastemo kao ekipa i da možemo da budemo na dobrom nivou. Očekujem da damo maksimum, a ako tako bude onda možemo da očekujemo rezultat koji želimo - rekao je Marić.

Crna Gora i Grčka su se sastale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Rival je slavio u oba susreta - u Podgorici je bilo 4:0, a u Grčkoj 1:0.

- Mislim da smo mnogo bolji sada nego prije četiri godine. Drago mi je da djevojke to osjećaju i da vjeruju u sebe, da žele da sa samopouzdanjem uđu u utakmicu. Želimo da se borimo i predstavimo kao dobra ekipa - jasan je Marić.

Kapitenka Slađana Bulatović vjeruje da naša selekcija može do prve pozicije u grupi C3.

- Mislim da smo pokazale u prethodnim mečevima da imamo veliki kvalitet i da smo favoritkinje u grupi. Poštujemo protivnika, smatramo da je Grčka veoma dobra selekcija, ali mislim da možemo do trijumfa. Kao što smo i rekli - rastemo kao tim, ispravljamo greške i mnogo smo zrelije nego što smo bile prije nekoliko godina kada smo igrale sa istim rivalom. Imamo sva prava da vjerujemo da ćemo na kraju biti prve u grupi - samouvjerena je Slađana Bulatović.

Bonus video: