Dogovorili se Inter i kapiten: Menadžer ispoštovao želju Lautara - ostaje do 2029.

Argentinac će zarađivati 10 miliona eura po sezoni

7002 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Neizvjesnosti je došao kraj, kapiten je pokazao lojalnost Interu.

Lautaro Martines ostaje u Gradu mode - produžiće ugovor do 2029. za godišnju platu od ukupno 10 miliona eura (devet plus bonusi).

Posljednjih desetak dana je u italijanskim medijima moglo da se pročita svašta, a odlazak Stivena Žanga sa mjesta predsjednika kluba samo je pojačao glasine da je Argentinac bliže odlasku nego novom ugovoru sa „nerazurima”...

Navodno je menadžerski tim fudbalera na pregovore sa sportskim sektorom Intera došao sa ambicijom da traži godišnju zaradu od 12 miliona eura, ali kako klub nije imao mogućnost da to ispoštuje mogao je da igra na samo jednu kartu - želju igrača.

I tu izgleda nije bilo dileme, pa je Lautaro i poručio menadžeru da okonča pregovore i prihvati ono što je aktuelni šampion Italije spreman da plati.

„Tačno je, imamo dogovor”, kratko je danas izjavio agent Alehandro Kamano i potvrdio informacije medija sa Apenina da Toro ne ide nigdje.

Lautaro ima ugovor do 2026. i po njemu zarađuje šest miliona eura po sezoni. Očekuje se da najkasnije do sredine juna potpiše novi i postane jedan od najplaćenijih igrača u Seriji A, uz Viktora Osimena i Dušana Vlahovića.

Sa Lautarom je posao završen, a do Eura bi trebalo da ugovor produži i Nikolo Barela, potom i trener Simone Inzagi.

Bonus video: