Nagrada u 94. minutu: Crnogorske fudbalerke osvojile bod na Kritu

Slađana Bulatović iz penala pogodila za remi protiv Grčke u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

6226 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Crnogorske fudbalerke su stigle do još jednog rezultata za poštovanje - remizirale su sa Grčkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje je na programu naredne godine.

Bilo je 2:2 na terenu favorita grupe u duelu u kojem je tim Mirka Marića pokazao da ne zaostaje za protivnikom u borbi za prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi C3.

Početak na Kritu nije mogao da bude bolji za naš nacionalni tim koji je poveo u 3. minutu.

Jasna Đoković je bila asistent, sjajno je slabijom desnom nogom uposlila Armisu Kuč koja je zatresla mrežu.

Već u 11. je domaćin poravnao kada se upisala Eleni Marku, a nakon 1:1 je Grčka imala nekoliko velikih šansi da dođe do preokreta u prvom poluvremenu.

Rezultat se nije mijenjao do 49. i pogotka Anastasije Spiridonidu - imala je Grčka prednost, dugo i kontrolu u nastavku, ali se Crna Gora nije predavala.

I nagrađena je u u sudijskoj nadoknadi kada je Kuč faulirana u kaznenom prostoru u duelu sa Marku, a sigurna realizatorka sa bijele tačke bila je Slađana Bulatović u 94. minutu.

Ni tada nije bio kraj, Grkinje su imale još jednu šansu, ali je sa gol-linije pogodak spriječila Darija Đukić.

„Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, imali i to vođstvo. U nastavku smo fizički pali, ali smo držali aktivan rezultat do samog kraja. Tada smo i uspjeli da izjednačimo. Grčka je imala prividnu inicijativu, ali smatram da je rezultat realan”, rekao je Marić.

Crna Gora poslije tri kola ima sedam bodova, koliko i Grčka, a narednu utakmicu igra 4. juna kada gostuje Andori.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: