Realovski - "kralj" uvijek nađe put do omiljenog pehara, Madrid slavi 15. evropsku krunu

Madriđani patili u prvom dijelu, a onda u nastavku pokazali "kraljevsku klasu": Real - Borusija 2:0 u finalu Lige šampiona

68784 pregleda 57 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2024. 23:26h
Završeno
23:01h

Može da igra i bez klasičnog napadača, može da preživi pakao protiv Lajpciga, Mančester sitija i Bajerna, da u finalu Lige šampiona (ponovo) zavisi od klase Tiba Kurtoe, ali Real će uvijek naći put do voljenog pehara...

"Kraljevski klub" je još jednom krunisan, ovog puta u Hramu fudbala "Vembliju" - večeras nakon pobjede nad Borusijom Dortmund 2:0.

Golove za 15. evropsku krunu najvećeg kluba planete postigli su Dani Karvahal u 74. i Vinisijus u 83. minutu, nakon što je Real u prvom poluvremenu preživio velike šanse Borusije, a u nastavku pokazao "kraljevsku" klasu.

Fenomenalno je klub iz Dortmunda otvorio finale, Real se dugo tresao, a Karim Adejemi je promašivao velike šanse, nisu imali sreće ni Niklas Filkrug i Marcel Zabicer - tačnije svima im je "u glavu ušao" veliki Tibo Kurtoa.

Čovjek koji se nedavno vratio nakon teške povrede "čuvao" je kralja baš kao i u finalu prije dvije godine protiv Liverpula, a onda su u drugom dijelu momci Karla Anćelotija riješili da mu se oduže...

Toni Kros koji je večeras posljednji put igrao meč u klupskom fudbalu polako je počeo da "gura" Real, a onda je njegovo ubacivanje u 74. minutu za Karvahala riješilo utakmicu.

Kada su momci u bijelom osjetili da je rival ranjen krenuli su da ga nokautiraju, a to je učinio Vinisijus nakon velike greške Jana Matsena...

Real je ponovo najbolji, 15 titula Lige šampiona teško da će neki tim dohvatiti i za narednih 50 godina, Karlo Anćeloti je još jednom pokazao da je "kralj" ovog takmičenja.

Borusija? Još jedno bolno veče nakon poraza na istom mjestu 2013. od Bajerna, nakon izgubljene titule u posljednjem kolu Bundeslige prošle sezone... Svakako, ovoj sjajni klub može da bude ponosan za sve što je kao autsajeder uradio ove sezone, na svoje navijače...

Do neke nove prilike Evropa će se i dalje klanjati "kralju"...

22:57h

KRAAAAAJ - Niko kao Real, gigant iz Madrida i kada pati nađe put do pehara Lige šampiona. Kralj je 15. put najbolji u Evropi.

22:49h

87. minut: Konačno se zatresla mreža Reala, ali je Filkrug bio u ofsajdu. Zanimljivo - bio je to prvi ofsajd na utakmici.

22:46h

85. minut: Kraj velike klupske karijere - Toni Kros je izašao iz igre i tako posljednji put igrao za Real.

Još Evropsko prvenstvo i završiće karijeru.

Toni Kros
foto: Reuters
22:45h

83. minut: GOOOOL, da li je sve gotovo? Matsen je napravio katastrofalnu grešku, Belingem dodao do Vinisijusa, a Brazilac nije pogriješio (2:0).

Pogledajte gol za 2:0

22:43h

82. minut: Borusija je na konopcima - velike šanse Real je imao preko Kamavinge i Naća.

22:41h

79. minut: Još jednom je dobro iz slobodnog udarca probao Kros, ali je ponovo bolji bio Kobel.

22:36h

74. minut: GOOOOOL! Tako to radi Real - Toni Kros je ubacio iz kornera, a Dani Karvahal pogodio glavom.

Gol za 1:0 pogledajte OVDJE.

Izmjena: 23:26h
22:32h

72. minut: Posljednji meč u dresu Reala igra Toni Kros, a posljednje minute za Borusiju upisaće i Marko Rojs, koji je ušao umjesto Adejemija...

22:30h

69. minut: Konkretniji je Real u nastavku - Vinisijus je ubacio, a let lopte su slabo procijenili i Belingem i Kobel, pa je zamalo završila u mreži.

22:25h

63. minut: Nova šansa za Borusiju - Adejemi je ubacio, a Filkrug snažno šutirao glavom - ponovo je siguran bio Kurtoa.

22:16h

58. minut: Malo je drugačije stanje na terenu tokom prvih desetak minuta drugog dijela - Borusija više drži loptu, Real je mnogo oprezniji i čeka svoju šansu... Jedna je stigla nakon ubacivanja kada je Karvahal zaprijetio, a Matsen i Kobel zajedno zaustavili njegov šut.

22:10h

49. minut: Konačno Real - Toni Kros je sjajno izveo slobodan udarac, ali je Kobel vrhunski odbranio. U nastavku akcije nakon kornera preko gola je šutirao Dani Karvahal.

Gregor Kobel
foto: Reuters
22:07h

Krenulo je drugo poluvrijeme...

21:55h

Kurtoa je i prije dvije godine činio čuda u finalu protiv Liverpula, nakon čega je Real osvojio 14. evropsku titulu - može li sličan scenario da se ponovi u Londonu?

21:50h

Završeno je prvo poluvriijeme - Borusija je bila mnogo bolja, Real za 45 minuta nije pokazao ništa, ali ostaje 0:0.

21:42h

41. minut: Novi dobar pokušaj Borusije - sa dvadesetak metara je šutirao Marcel Zabicer, ali je Kurtoa još jednom bio na visini. 

21:39h

Madridska "Marka" ne krije da Kurtoa u prvom dijelu spašava Real, dok njemački "Kiker" naglašava da veoma jaka Borusija ne nagrađuje sebe na pravi način...

21:35h

35. minut: Vinisijus je dobio žuti karton nakon što je neoprezno startovao na golmana Borusije, Gregora Kobela.

21:30h

28. minut: Fenomenalno je Borusija otvorila finala, ponovo je Adejemi pobjegao odbrani Reala, ali je ponovo odličan na golu bio Kurtoa koji je još jednom zaustavio mladog Njemca.

Bonus video: